Vianočná Petržalka 2023 začína

Odštartujte ju veľkolepo – už 25. novembra.

„Keď vydržíš do večera nepapať, uvidíš zlaté prasiatko,“ hovorí sa v obľúbenej reklame, bez ktorej si najkrajšie sviatky v roku mnohí ani len nedokážeme predstaviť.

Vy ale nemusíte nepapať, stačí už len chvíľu vydržať. Konkrétne do soboty 25. novembra, kedy to celé vypukne!

Ste zvedaví, o čom hovoríme? Tak príďte o 17:30 na Námestie republiky, kde starosta Ján Hrčka spolu s jeho pravou rukou Ivetou Jančokovou slávnostne otvoria petržalské vianočné trhy.

A nielen to, vaša pomoc bude nevyhnutná aj pri rozsvietení krásneho vianočného stromčeka, ktorý bude zdobiť naše malé námestie až do nového roka. Príbeh o tom, odkiaľ zdatný Smrek O. pochádza a ako sa na zelené sídlisko dostal, si môžete prečítať TU.

V prípade, že by vám pri tých radostných zážitkoch zostala predsa len trošku zima, všetkých vás srdečne pozývame na sladučký Starostov punč.

Do stánku s rovnomenným označením vás určite priláka jeho vábivá vôňa. Tak neváhajte, pre každého z vás máme pripravené aj malé prekvapenie #madeinpetrzalka, a to všetko, ako vždy, úplne zadarmo.

K sŕkaniu horúceho moku vám do rytmu zahrá a vašu náladu ešte viac vylepší skvelá speváčka Katarína Knechtová s kapelou, ktorá petržalské vianočné trhy rozozvučí obľúbenými hitmi už od 18:00.

Po nej vás zase rozhorúči dychberúca ohňová show v podaní umeleckej skupiny Inspinia. Ak by vám z toľkého ohňa opäť vysmädlo či nebodaj vyhladlo, občerstviť sa môžete v niektorom z jedenástich stánkov, kde na vás čakajú tradičné dobroty od výmyslu sveta.

Zachcelo sa vám suveníru? Žiaden problém, vybrať si ho môžete v niektorom z ďalších dvoch stánkov s rozličným tovarom.

Veríme teda, že vás v sobotu naladíme na tú správnu vianočnú vlnu a že zavítate aj na ďalšie pútavé podujatia, ktoré VIANOČNÁ PETRŽALKA 2023 až do 20. decembra ponúka.

Do pozornosti obzvlášť dávame príchod Mikuláša a jeho tradičnú cestu Petržalkou v sprievode veselých i štvornohých pomocníkov. A to už v nedeľu 3. decembra. Tak si poďme ten predvianočný čas spolu poriadne užiť.

Tešíme sa na vás, priatelia.

#vianocnapetrzalka

web od 2day