Pozdravte Mikuláša na jeho ceste Petržalkou

Už v nedeľu 3. decembra.

Čo by to bolo za predvianočný čas, keby aj na najväčšie sídlisko nezavítal posol najkrajších sviatkov v roku, svätý Mikuláš?

No ten navštevuje iba detičky, ktoré po celý rok vzorne poslúchali. A tak jeho pomocníci na našom miestnom úrade, ale aj od kolegov z Kultúrnych zariadení Petržalky zisťovali, akí malkáči žijú na najväčšom sídlisku. Dobre urobili, pretože sme nemali na výber a museli sme povedať pravdu – všetky Petržalčatá sú, jednoducho, úžasné.

Veď dôkazom je minimálne množstvo krásnych aktivít, o ktorých sa dozvedáme od učiteliek a učiteľov z 11 základných a 27 materských škôl v správe mestskej časti. Nehovoriac o úspechoch našich najmenších v športových kluboch.

Keď sa túto dobrú zvesť Mikuláš dopočul, rozhodol sa svoju návštevu zeleného sídliska ešte o trochu urýchliť. Na jeho tradičnú cestu Petržalkou sa tak malí i veľkí obyvatelia a obyvateľky môžu tešiť už v nedeľu 3. decembra.

Najskôr pozdraví našich priateľov v DK Zrkadlový háj, odkiaľ sa o 15:00 po menšom občerstvení vydá spolu so sprievodom smerom po Romanovej k budove Miestneho úradu Petržalka v Centre Technopol, ďalej poputuje po Kutlíkovej, Pajštúnskej a Jiráskovej až k Petržalskej plavárni.

Slávnostnú trasu ukončí priamo na Námestí republiky na vianočných trhoch, kde ho na pódiu privíta starosta Petržalky Ján Hrčka.

Chýbať, samozrejme, nebude ani rozdávanie sladkých darčekov či fotenie s Mikulášom i jeho pomocníkmi, ktoré od 17:45 vystrieda vianočné predstavenie obľúbenej dvojice Mici a Mňau. Ako vidíte, máte sa skutočne na čo tešiť. VIAC INFO nájdete v našej facebookovej udalosti. 

A nezabudnite, VIANOČNÁ PETRŽALKA 2023 je tu pre vás s pestrým programom aj počas týždňa. Napríklad v stredu 29. novembra sa vám od 17:00 na pódiu predstavia žiaci ZŠ Gessayova a na ľudovú nôtu vás dôkladne naladí FS Poleno, ale aj naši seniori zo speváckeho súboru Petržalská Melódia.

Ukážte všetkým, ako sa v predvianočný čas baví Petržalka.

#vianocnapetrzalka

web od 2day