Petržalka privítala Mikuláša

Nielen z darčekov sa tešili malí i veľkí.

V nedeľu 3. decembra zavítal do Petržalky každý rok očakávaný Mikuláš. Keďže dobrých malkáčov je všade veľa, práce sa mu poriadne nakopilo, no ako nám prezradil, Petržalčatá sú naozaj úžasné. A ich rodičia tiež.

Veď nielenže ho malí i veľkí húfne vyprevádzali z DK Zrkadlový háj na jeho tradičnú cestu Petržalkou, ešte ho aj v bohatom počte spolu s vicestarostkou Ivetou Jančokovou privítali na Námestí republiky.

Všetky detičky sa následne prestriedali na pódiu, aby sa okrem sladkej odmeny v podobe balíčka plného dobrotiek zvečnili na pamiatku s Mikulášom a jeho pomocníkmi.

Peknú foto spomienku si naši najmenší mohli urobiť aj s maskotmi Olafom a medveďom, ktorí zase všetkých návštevníkov potešili svojou prítomnosťou priamo pod pódiom.

Sme radi, že záujem Petržalčiat o vítanie posla Vianoc stále rastie. Veď len pri rozdávaní takmer tisícky balíčkov sa Mikuláš so svojimi pomocníkmi poriadne zapotil. No napriek tomu sa nám ešte pred odchodom zdôveril, že sa mu u nás páči a o rok zavíta na najväčšie sídlisko zas.

Núdza o radosť na Námestí republiky nenastala ani po rozlúčke s Mikulášom. Na rad so svojím interaktívnym divadielkom prišli skvelé Mici a Mňau, ktoré na pódium priniesli ďalšie zo svojich veselých a poučných detských predstavení.

 

A na záver nesmie chýbať poriadna ďakovačka. ĎAKUJEME teda našim kolegom a kolegyniam z Kultúrnych zariadení Petržalky za skvelú organizáciu podujatia a taktiež priateľom z TPD.sk so sídlom v Petržalke za parádne sladké balíčky pre všetky detičky.

Samozrejme, veľké poďakovanie patrí i Mikulášovi, že precestoval toľkú diaľku, aby nás prišiel pozdraviť a takisto všetkým účinkujúcim, vrátane policajtov a záchranárov. No a v neposlednom rade patrí veľká vďaka práve vám, milí priatelia, za vašu trpezlivosť i disciplinovanosť pri čakaní. Tešíme sa opäť o rok.

A nezabudnite, Vianočná Petržalka 2023 je tu pre vás až do 20. decembra. Napríklad už v v stredu 6. decembra sa od 17:00 môžete tešiť na vystúpenia žiakov zo základných a umeleckých škôl. Vidíme sa na Námestí republiky.

 

#vianocnapetrzalka

web od 2day