Januárové číslo samosprávnych novín Naša Petržalka je na ceste do vašich schránok

Výtlačky nájdete aj vo vybraných inštitúciách.

Ani sme sa nenazdali a viac ako týždeň nového roka je už za nami. To ale neznamená, že sviatočné, no i to predsviatočné, obdobie nebolo bohaté na zaujímavosti z našej samosprávy. Zostaňte s nami v obraze aj v priestupnom roku.

Pre lepšie a rýchlejšie zorientovanie vám prinášame JANUÁROVÉ číslo samosprávnych novín NAŠA PETRŽALKA plné noviniek, ale hlavne praktických informácií o témach, ktoré hýbu svetom zeleného sídliska. Najnovšie číslo je už v týchto chvíľach na ceste do vašich schránok. Opäť sa tak môžete začítať do horúcich stránok novín, na ktorých sa okrem iného dozviete napríklad aj to, že:

  • Koncom minulého roka sme na našich sociálnych sieťach informovali, že mestská časť Bratislava-Petržalka bude v roku 2024 hospodáriť s viac ako 70 miliónmi eur. Na ktoré všetky kapitoly myslí aktuálny rozpočet a do ktorej oblasti samospráva naleje najviac finančných prostriedkov? Zistite na strane 2, kde sú pre vás pripravené aj zrozumiteľné grafy.
  • Žijú medzi nami a ako to už často býva, ich prácu na prvý pohľad možno nevidno. Napriek tomu predstavujú akýchsi „Charlieho anjelov“, v podmienkach petržalskej samosprávy teda štyri dámy, ktoré stoja najbližšie za petržalským starostom Jánom Hrčkom. Ako samé priznávajú, ich pracovnú náplň najčastejšie charakterizujú slová ako „vyrieš, zabezpeč, dones, napíš, zisti, zariaď“. No aj v ich prípade je najdôležitejšia lojalita. Dámy a páni, zoznámte sa s našimi kolegyňami z kancelárie starostu na stranách 4 – 5.
  • Už sa stalo nepísaným pravidlom, že spolu s novým rokom vám prinášame i sumár dát, ktoré sa nám za uplynulý rok nahromadili na našej matrike. Všetko o počte novorodeniatok, úmrtí, sobášov, rozvodov, ale i o nevšedných menách nových obyvateľov i obyvateliek zeleného sídliska sa dozviete na strane 7.
  • Pamätáte si ešte „najčarovnejšieho rapera v hre“, ktorého chytľavý song si v roku 2011 nôtil nejeden z nás? Ak áno, zrejme patríte ku generácii, ktorá vo svojej mladosti objavila čaro internetu, siete YouTube nevynímajúc. V tom čase obyčajný 22-ročný Petržalčan ešte netušil, ako jeden hit dokáže zmeniť jeho život. Čo robí dnes a prečo zostal stále verný Petržalke, sa dočítate vo veľkom rozhovore so samotným „raperom“ Viktorom Kamenickým na stranách 14 – 15.
  • Aj v novoročných vydaniach Našej Petržalky pokračujeme so stránkami, ktorých obsah je v réžii kolegov z Bratislavského samosprávneho kraja a Veolia Slovensko. Veríme, že vás ich články naďalej zaujmú a stanú sa pridanou hodnotou vašich bežných dní.
  • Chýbať, samozrejme, nemôže ani petržalská kultúra, aktuality, zaujímavosti, športová rubrika či vaša obľúbená tajnička. Veríme, že vás táto malá ochutnávka Našej Petržalky navnadila a (pravidelne) s radosťou sa zahryznete do jej pútavých stránok aj v novom roku 2024. Prajeme vám príjemné čítanie.

Noviny Naša Petržalka nájdete už čoskoro vo vstupoch a schránkach vašich panelákov či v nových stojanoch vo verejných inštitúciách z dielne petržalských makačov. Dostupné sú však už teraz na PETRZALKA.sk/noviny alebo v mobilnej aplikácii Petržalka.

Stiahnuť si ju môžu všetci majitelia tabletov a mobilných telefónov iOS a Android. Nezabudnite nám tiež dať v komentároch vedieť, či sa noviny dostali až k vám. ĎAKUJEME!

#nasapetrzalka

web od 2day