Multifunkčná športová hala i bazén na Pankúchovej majú úspešne za sebou kontrolný deň

Realita predčila očakávania.

Tesne pred Vianocami sme prostredníctvom našich kanálov informovali o úspešnom dokončení prvej fázy výstavby prvej multifunkčnej športovej haly svojho druhu v Petržalke na Pankúchovej ulici.

Ide o jeden z najväčších investičných projektov samosprávy, ktorý sa nám darí realizovať aj vďaka dotácii od Ministerstva investícií regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI) vo výške 1,2 milióna eur. Zmluvné podmienky vyčerpať tieto zdroje do konca kalendárneho roka sme úspešne splnili a na stavbu haly sme doteraz vynaložili viac ako 1,4 milióna eur.

O samotnú výstavbu haly a jej aktuálny stav sa zaujímali i viacerí poslanci miestneho zastupiteľstva. V utorok 9. januára sa preto uskutočnil takzvaný kontrolný deň, kde ich stavbou previedla Viola Holzhauserová z petržalského referátu investičných činností spolu so stavbyvedúcimi, ktorí trpezlivo, odborne i podrobne odpovedali na všetky zvedavé otázky.

A ako volení zástupcovia reagovali? U väčšiny prevládala spokojnosť s aktuálnym stavom. Obzvlášť ich teší, že sa stihli naplniť zmluvné podmienky a vyčerpať potrebná dotácia.

Viacerí z nich takisto neskrývali údiv z toho, že sa skelet haly javí navonok menší, ale na pohľad je interiér už teraz mimoriadne veľký. Nemalý záujem bol i o administratívne priestory, vrátane recepcie či budúceho baru, kde sa budú mať možnosť návštevníci občerstviť.

 

Skutočnosť teda prevýšila očakávania. A rovnaké to bolo i v prípade obhliadky prebiehajúcej kompletnej rekonštrukcie bazénu v Základnej škole Pankúchova, kde práce napredujú rýchlejšie, než sa pôvodne predpokladalo.

Hotový je napríklad vstup do bazéna v podobe anglických schodov, a ak práce pôjdu podľa plánu aj naďalej, brány obľúbeného športoviska by sa mali otvoriť spolu so začiatkom nasledujúceho školského roka.

Čo sa týka samotnej haly, približne v marci by sa malo začať s druhou fázou výstavby, ktorá okrem iného zahŕňa inštaláciu budúcich sietí vody, elektriny a kanalizácie, pričom s odovzdaním hotového projektu vrátane kolaudácie samospráva počíta ešte v treťom kvartáli roka 2024.

Držte nám palce a nebojte sa, o aktuálnom vývoji vás budeme ako vždy včas informovať. VIAC INFO o priebehu celej výstavby nájdete na webe PETRZALKA.sk/halapankuchova.

#petrzalkamaka #petrzalkasportuje

web od 2day