Rezervujte si termín na cvičenie vo vynovenej športovej hale Prokofievova v Petržalke

Mestská časť Bratislava-Petržalka ponúka na prenájom vnútorné priestory v zrekonštruovanej športovej hale na Prokofievovej ulici za prijateľné ceny. Na výber sú rôzne druhy športových aktivít.

Počtom obyvateľov najväčšia bratislavská mestská časť momentálne kladie najväčší dôraz na rozvoj športovej infraštruktúry. Nielen, že na ňu vyčlenila z tohtoročného rozpočtu veľký obnos financií, ale pokračuje aj v rozbehnutých projektoch z vlaňajška.

Medzi nimi dominuje najmä výstavba Multifunkčnej športovej haly Pankúchova a rekonštrukcia existujúcej haly Prokofievova.

Potvrdzujú to aj slová starostu Petržalky Ján Hrčka, ktorého ambíciou je vybudovať do konca volebného obdobia jednu z najlepších športových infraštruktúr na Slovensku.

 

Za výhodné ceny

 

Športová hala Prokofievova  prešla už v decembri 2023 prvou fázou obnovy, ktorá zahŕňala kompletnú výmenu strechy, úspornejšie okná a vchodové dvere.

Kompletnej rekonštrukcie sa dočkala veľká i malá telocvičňa vrátane podlahy, obkladov a pridali sa i ochranné siete na okná. Teraz halu čaká druhá fáza obnovy, v ktorej bude mestská časť pracovať na obnove šatní a vonkajšieho plášťa budovy.

Vnútorné priestory haly sú však už teraz plne funkčné a pripravené na to, aby slúžili svojmu hlavnému účelu – športovaniu. Mestská časť preto aktuálne ponúka prenájom budovy tak pre skupiny, ako aj jednotlivcov, ktorí majú na výber rôzne druhy športov: stolný tenis, basketbal, volejbal, bedminton či futsal.

 

 

„K dispozícii sú dve telocvične, ktoré ponúkame za prijateľné ceny – veľkú za 50 eur na hodinu a malú za 25 eur na hodinu. Úhrada je možná len na základe vystavenej faktúry,“ informuje koordinátorka samosprávnych podujatí z referátu kultúry a športu petržalského miestneho úradu Mária Faktorová, ktorá dodáva, že rezervovať obe miestnosti je, samozrejme, možné aj na dlhšie, ako jednu hodinu.

 

Vstup do haly cez QR kód

 

Priestory haly sú už teraz vybavené piatimi stolmi na stolný tenis, až 10 basketbalovými košmi či sieťou na volejbal a bedminton.

„V malej telocvični sú na stenách aj zrkadlá, ktoré poslúžia záujemcom o kurzy tanca, baletu, jogy a iných skupinových cvičení,“ dopĺňa Faktorová.

Všetky možnosti športového vyžitia ako aj dostupnosť voľných termínov si stačí u nej overiť prostredníctvom mailovej adresy shprokofievova@petrzalkasportuje.sk alebo telefonicky na čísle 0947 487 212, a to počas pracovných dní v čase od 8:00 do 17:00.

Po úspešnom zarezervovaní konkrétneho termínu najneskôr 24 hodín pred športovým výkonom dostane prihlásený klient do mailovej schránky príslušný QR kód určený na vstup do haly spoločne s ďalšími pokynmi a pravidlami.

web od 2day