Športová hala Prokofievova prešla prvou fázou rekonštrukcie

Zarezervujte si voľný termín a vypustite športového ducha Petržalky.  

Iste nám dáte za pravdu, že čas neúprosne rýchlo letí. Presviedčame sa o tom nielen v bežnom živote, ale aj pri realizácii našich projektov.

Tak napríklad, len v júli tohto roka sme vás informovali, že Petržalka dostala takmer 340-tisíc eur z Fondu na podporu športu. Presnejšie povedané, tieto financie získali Športové zariadenia Petržalky, ktoré sa zapojili do vyhlásenej výzvy. I rozhodli sa ich využiť mimoriadne efektívne – na modernizáciu Športovej haly Prokofievova.

Zrazu nadišiel december a prvá fáza rekonštrukcie je už za nami. Čo sa počas nej stihlo urobiť? Osadila sa celkom nová strecha, vymenili okná i dvere, rozvody nevynímajúc. Kompletnej rekonštrukcie sa dočkala veľká i malá telocvičňa vrátane podlahy, obkladov a pridali sa i ochranné siete na okná.

Práce sa dotkli aj šatní, kde bolo zrealizované odvetrávanie. Namontovaná bola tiež klimatizácia, ktorá slúži aj na ich vykurovanie. Celkovej rekonštrukcie sa však šatne dočkajú až v druhej fáze, ktorá je naplánovaná na budúci rok. Okrem toho je aktuálne rozpracované stavebné povolenie pre zateplenie haly. Toho sa budova dočká taktiež až v budúcom roku.

 

 

No a, samozrejme, nezabúdame ani na nemenej dôležitý exteriér haly. Pre ľahší prístup návštevníkov petržalskí makači ešte v októbri pridali nielen nový asfalt vrátane malého chodníčka po vychodenej časti, ale najmä položili nový trávnik a popri existujúcich drevinách i štiepaný kameň – biely makadam.

Svoju spokojnosť s uskutočnenými prácami môžu zatiaľ zhodnotiť návštevníci, ktorí majú od novembra opäť možnosť priestory haly naplno využívať. Ak sa k nim chcete pridať tiež, stačí sa ozvať na adresu shprokofievova@petrzalkasportuje.sk a zarezervovať si voľný termín.

A aby ste to mali ešte pohodlnejšie, už čoskoro vám predstavíme ďalšiu novinku z dielne našej samosprávy. Máte sa na čo tešiť a nezabudnite sa aj dovtedy naplno hýbať.

 

 

web od 2day