Ples seniorov spája Petržalku s celým Slovenskom

Plesová sezóna nemá vek, užiť si ju môžu naozaj všetci, aspoň v Petržalke určite. A veruže si aj užívajú.

Na zelenom sídlisku to totiž nie je len o tradičnom petržalskom maškarnom plese. Na svoje si už tretí rok prišli i tí skôr narodení, ktorí preferujú klasiky, a to na Plese seniorov Univerzity tretieho veku, ktorá sa pravidelne koná v spolupráci s Ekonomickou univerzitou.

Úvod podujatia patril vystúpeniu folklórneho súboru Ekonóm, ktorí si pre prítomných pripravil program plný spevu, tanca i hudby. A ako to už býva zvykom, k plesu patrí i roztancovanie a prvý valčík. O ten sa postarali profesionálni tanečníci a viacnásobní majstri Slovenska Sofia Sitárová a Tomáš Kaleta, ktorí pridali aj zopár ďalších tancov ako sambra, cha-cha, rumba i jive.

K dobrej nálade nepochybne prispela i hudobná skupina Party time, ktorá nenechala sedieť ani jedného účastníka či účastníčku zo všetkých kútov Slovenska, medzi nimi však nechýbala ani vzácna návšteva v podobe našej vicestarostky Ivety Jančokovej.

Aj v tom totiž spočíva čaro projektov ako Univerzita tretieho veku. Spája seniorov nielen z Petržalky, ale i z Piešťan, Levíc a okolia, a vytvára tak priateľstvá i v neskoršom veku, ktoré majú preukázateľný pozitívny vplyv na náš život.

Keď sa k nej pridá i Klubovňa aktívnych seniorov, máme skvelé kombo, ktoré sa stará o to, aby naši seniori rástli nielen intelektuálne, ale aj psychicky.

#petrzalkazije

web od 2day