Petržalčania sa môžu bezplatne zbaviť objemného odpadu aj na jar

Mestská časť Bratislava-Petržalka pristaví počas marca a apríla veľkokapacitné kontajnery v 84 lokalitách podľa vopred zverejneného harmonogramu.

Petržalská samospráva už tradične dvakrát do roka, na jar a na jeseň, pristavuje pre obyvateľov veľkokapacitné kontajnery, do ktorých môžu za asistencie pracovníkov údržby umiestniť objemný odpad.

Ide o bezplatnú službu, ktorou chce mestská časť odbremeniť Petržalčanov najmä od odvozu takéhoto odpadu na vlastné náklady či od komplikovanej a neefektívnej manipulácie s ním.

„Bezplatný zber zároveň znižuje motiváciu zbaviť sa odpadu nelegálne a je dôležitým prevenčným opatrením voči tvorbe čiernych skládok,“ tvrdí vedúca Oddelenia životného prostredia a územného rozvoja miestneho úradu Miriam Kamhiyehová.

 

 

Aj v Slnečniciach

 

Jarné pristavenie veľkokapacitných kontajnerov sa v Petržalke v roku 2024 uskutoční od 4. marca do 3. apríla, pričom zber sa bude, aj na základe dopytu obyvateľov, opätovne realizovať aj v miestnej časti Slnečnice – na Žltej ulici a Ulici Zuzany Chalupovej.

Kontajnery budú pristavované trikrát týždenne, vždy v pondelok, v stredu a v piatok, na stanovisku ostanú od 12:00 do 18:00 v 84 lokalitách Petržalky.

Zber začne v lokalite Lúky, kde spadajú aj spomínané Slnečnice, pokračovať bude v časti Dvory, nakoniec prídu na rad Háje.

V prípade nepriaznivého počasia môžu byť termíny zberov objemného odpadu posunuté. O týchto zmenách bude mestská časť informovať na webe PETRZALKA.sk/kontajnery a na sociálnych sieťach.

Zoznam položiek, ktoré patria/nepatria do veľkokapacitných kontajnerov je takisto zverejnená na spomínanom webe.

web od 2day