Petržalka sa tento rok zapája do distribúcie BTI tabliet proti komárom

Tablety budú poskytované obyvateľom, ktorí vlastnia rodinný dom so záhradou alebo dvorom a tiež vlastníkom záhrad v katastri samosprávy.

Tablety sú petržalskej samospráve poskytované zo strany hlavného mesta, ktoré projekt zastrešuje.

Tablety je možné použiť v prípade, kedy sa larvy komárov objavia vo vašom nezarybnenom záhradnom jazierku, väčšej nádržke s vodou alebo tiež sude s vodou. Jedna tableta vystačí na 50 litrov vody a do 24 hodín zničí až 100 % lariev komárov v liahnisku, pričom ničí aj invázne druhy ako napríklad komár tigrí.

Nemusíte mať pritom obavy o iné organizmy, pretože larvicíd BTI je selektívny, efektívne ničí larvy komárov, no pre ostatné živočíchy a rastliny je neškodný. Na rozdiel od chemických postrekov so škodlivými účinkami na zdravie obyvateľov a životné prostredie, BTI účinkuje výlučne na larvy komárov.

Tablety budú poskytované obyvateľom, ktorí vlastnia rodinný dom so záhradou alebo dvorom a tiež vlastníkom záhrad v katastri samosprávy. 1 dom so záhradou/záhrada má nárok na 1 balenie, ktoré obsahuje 10 ks BTI tabliet a informačný leták.

Vydávanie tabliet zabezpečí referát životného prostredia Miestneho úradu Petržalka, a to od STREDY 24. APRÍLA v čase stránkových hodín.

KONTAKTNÁ OSOBA A MIESTO VYDÁVANIA:
Mgr. Karolína Vaseková
kancelária č. 418, 4. poschodie
Telefón: +421-2-68 288 796
Mobil: +421 947 487 227
karolina.vasekova@petrzalka.sk

Viac užitočných informácií nájdete TU.

web od 2day