Boj proti komárom zahájený

Petržalka sa zapája do distribúcie BTI tabliet.

„Sú tu komáre, nik ich nemá rád, majú poháre plné krvi…,“ spieva v jednom zo svojich najväčších hitov z roku 1995 kapela O.B.D.

Aby sa obsah textu obľúbeného songu nenaplnil a všetci pamätníci mohli naďalej zostať iba pri jeho vyspevovaní niekde na opekačke či pri varení guláša, je nevyhnutné proti premnoženiu otravného hmyzu vopred zakročiť.

Magistrát hlavné mesta SR Bratislava má aj kvôli svojej geografickej polohe dlhodobo problém s komármi, a preto sa snaží proti nim bojovať všetkými dostupnými prostriedkami.

Podľa slov kolegov z magistrátu, už teraz majú za sebou viac ako 2300 monitoringov a 75 zásahov v liahniskách komárov. Na miestach zasahujú larvicídom BTI pomocou chrbtových chrličov, z člnov či z dronov naprieč celým hlavným mestom.

Stále však existujú miesta, kde zasahovať nemôžu. Asi už správne tušíte, že ide o súkromné pozemky, a teda rodinné domy. Komáre sa totiž s obľubou liahnu najmä na ich dvoroch a záhradkách, obzvlášť v jazierkach, sudoch či iných nádobách s vodou. Vedeli ste napríklad, že jedna samička je schopná aj do malej nádobky s vodou naklásť až 200 vajíčok? Sila, že?

Preto je na vás, aby ste pomohli zabrániť nárastu populácie tohto mimoriadne otravného hmyzu. Malé nádobky s vodou stačí vyliať, ale čo s tými veľkými, prípadne nezarybnenými jazierkami?

Na to už slúžia takzvané tablety larvicídu BTI, ktoré aj tento rok kolegovia z mesta rozdávajú bezplatne. A najľudnatejšia mestská časť Bratislava-Petržalka spolu s nimi.

Ak teda patríte k majiteľom rodinných domov so záhradou či dvorom v petržalskom katastri, vyzdvihnúť efektívnu zbraň proti komárom si môžete OD PONDELKA 22. APRÍLA počas stránkových dní na 4. poschodí v budove miestneho úradu v Centra Technopol, číslo dverí 418. Naša kolegyňa Karolína Vaseková vás rada privíta a majiteľom každého rodinného domu odovzdá jedno balenie s 10 kusmi tejto zázračnej tablety spolu s informačným letákom o možnostiach jej efektívneho využitia.

V mene všetkých obyvateľov hlavného mesta a najmä nášho zeleného sídliska vás prosíme o súčinnosť. Nech si spoločne môžeme užívať letné radovánky a teplé večery naplno, bez toho, aby nám niečo (alebo niekto) pilo krv. ĎAKUJEME. VIAC INFO TU.

#petrzalkapohama

ZDROJ: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy 

web od 2day