Nepremeškajte 1. Petržalský majáles

Čakajú vás tradície, atrakcie, súťaž vo varení guláša, chutné jedivo i pitivo a oveľa viac.

Šialený apríl stále vládne a robí nám chaos v šatníkoch, no už čoskoro žezlo prevezme jeho rozumnejší brat máj. A spolu s ním nastane nielen lásky, ale i majálesov čas.

Na ten sa tešíme i my v Petržalke, pretože piaty mesiac roka tentokrát privítame naozaj veľkolepo – prvým Petržalským majálesom. A že to nebude iba taký hocijaký majáles, o tom svedčí i bohatý program, ktorý sme si pre vás i vaše ratolesti spoločne s kolegami z Kultúrnych zariadení Petržalky pripravili.

Potešiť pečeň i dušu budete môcť v remeselných stánkoch Petržalčanov a stánkov s občerstvením, ktoré ponúknu široký sortiment počnúc hand-made výrobkami, cez slané i sladké dobroty i kávičku až po viac percentné ne/tradičné nápoje. A práve tie sa hodia ku gulášu, ktorý bude zeleným sídliskom rozvoniavať vďaka súťažným tímom. Že je práve váš recept ten najlepší?

Tak sa predveďte a registrujte svoj tím jednoducho cez ONLINE FORMULÁR.

POZOR, čas sa kráti. Urobiť tak môžete už len do ŠTVRTKA 25. APRÍLA (vrátane).

Výsledné dielo všetkých prihlásených tímov bude hodnotiť naša odborná porota. A víťazov čakajú naozaj parádne ceny. Veď posúďte sami:

  • 1. MIESTO

Ochutnávka a obhliadka prvého petržalského Pivovaru HOPS,

5 kusov repasovaných smartfónov – iPhone SE od ITzoo.sk,

5 kusov 10-vstupových permanentiek na 120 minút vrátane sauny (balík sauna) na Petržalskú plaváreň,

  • 2. MIESTO

poukážka v hodnote 100 € od Alfa Petržalka – Piváreň a reštaurácia,

Lístky na predstavenie od Kultúrnych zariadení Petržalky do DK Zrkadlový háj,

Pivo od Pivovaru HOPS,

5 kusov 10-vstupových permanentiek na 90 minút (balík relax) na Petržalskú plaváreň,

  • 3. MIESTO

Sud piva od ALFA Piváreň a reštaurácia,

Lístky na Temné kecy od ALFA Piváreň a reštaurácia,

5 kusov 10-vstupových permanentiek na 60 minút (balík plavec) na Petržalskú plaváreň.

To už stojí za to, čo poviete? A kým súťažiaci budú poctivo kuchtiť, my ostatný sa budeme zabávať. Počas celého dňa budú pre malkáčov k dispozícii skákacie hrady, autíčka, kolotoče i tvorivé dielne.

Spievať i hrať detské i dospelácke folklórne súbory z Petržalky, ako Poleno, Petržalčanka, Ruthenia i poriadna slovenská dychovka. O 16:00 si za asistencie FS Poľana postavíme tradičný symbol jari a života – veľkolepý máj.

No a podvečer vám parádnu zábavu zahrajú chlapci z obľúbenej kapely Kmeťoband. Skrátka, je sa na čo tešiť. A my sa tešíme na vás, milí priatelia – v stredu 1. mája od 11:00 na Námestí republiky. A aby ste sa nám náhodou nestratili, prikladáme i orientačnú mapku. VIAC INFO vo facebookovej udalosti.

#petrzalkazije #kulturavpetrzalke #petrzalkachuti

 

 

web od 2day