Kuruca vystriedal Mravec

V petržalskom zastupiteľstve došlo k ďalšej zmene.

Miestne zastupiteľstvo Petržalka tvorí dokopy 35 členov plus starosta Ján Hrčka. Medzi poslancov zvolených za Team Bratislava a Progresívne Slovensko ešte donedávna patril aj Jakub Kuruc. Ten však na základe medializovaných informácií v apríli odstúpil z funkcie.

V zmysle zákona o podmienkach výkonu volebného práva platí, že ak zanikol mandát poslanca zastupiteľstva, nastupuje ako náhradník kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov v danom volebnom obvode. V tomto prípade pomyselný palec ukázal na Juraja Mravca.

Nový člen poslaneckého zboru sa podľa vlastných slov chce snažiť pozorne načúvať potrebám Petržalčanov. Medzi jeho priority bude patriť presadzovanie rekonštrukcie chodníkov a ciest, ktorá zároveň tento rok odštartovala, výmena zastaraného verejného osvetlenia za nové LED osvetlenie, výsadba stromov či zvýšenie bezpečnosti na priechodoch pre chodcov.

Okrem plnenia priorít bude mať nový poslanec aj ďalšie povinnosti. Miestne zastupiteľstvo Mravca zvolilo za člena komisie investičných činností a do komisie územného plánu, výstavby a rozvoja. Ustanovený je tiež do funkcie sobášiaceho poslanca.

„K výkonu svojej funkcie budem pristupovať hrdo a svedomito,“ vyhlásil nový člen zastupiteľstva, ktorý zároveň prisľúbil, že Petržalčanov a Petržalčanky bude o svojej práci informovať aj prostredníctvom sociálnych sietí.

Poslanca Juraja Mravca aj v mene jeho kolegov vítame v petržalskom miestnom zastupiteľstve a držíme mu palce v napĺňaní cieľov pre lepší život obyvateľov zeleného sídliska.

#petrzalkamaka

web od 2day