Pozor na hoax k hlasovaniu Vavilovova

Neznámy páchateľ šíri klamstvá cez digitálnu úpravu našej oficiálnej komunikácie.

Ďakujeme všetkým, ktorí ste nás upozornili na šírenie digitálne upraveného hoaxu. Konkrétne hlásenia nášho systému k úspešnému ONLINE hlasovaniu, ktoré je určené dospelým obyvateľom s trvalým pobytom na Vlasteneckom námestí, Vavilovovej a Jungmannovej ulici.

NAŠE ORIGINÁLNE HLÁSENIE: Váš hlas bol zaznamenaný. Potvrdenie hlasovania vám bude doručené SMS správou. Ak sa rozhodnete váš hlas zmeniť, môžete s vaším unikátnym identifikátorom hlasovať opäť. Pri vyhodnotení zohľadníme iba váš posledný hlas. Ďakujeme, vaša Petržalka.

Ako je možné vidieť, neznámy páchateľ sa snaží spochybniť samotný proces hlasovania k prípadnej výstavbe komerčného garážového domu v tejto lokalite. Úpravou hlásenia, ktoré šíri predovšetkým cez e-mailovú komunikáciu, nabáda obyvateľov k nepravdivému záveru, že do nášho ONLINE hlasovania sa môže jeden účastník zapojiť aj opakovane. NIE JE TO PRAVDA. 

Ako píše originálne hlásenie nášho ONLINE systému po úspešnom hlasovaní, ak si niekto PRAJE zmeniť svoju voľbu, stačí, ak do 30. októbra (vrátane) zahlasuje s ROVNAKÝM unikátnym identifikátorom opäť. Náš systém do úvahy vezme iba poslednú voľbu daného unikátneho identifikátora a vždy teda do konečných výsledkov počíta len jeden hlas za jeden unikátny identifikátor.

 

Úlohou a hlavným cieľom našej mestskej časti je poskytnúť vám, obyvateľom dotknutej lokality, všetky relevantné informácie. Snažíme sa uvádzať len fakty, pričom rozhodnutie o tom, ktorá zo štyroch možných alternatív vám vyhovuje najviac, nechávame len a len na vašom zvážení. Rozhodujte sa preto práve na základe faktov či vašich potrieb a nie na základe hoaxov či manipulácií.

V súvislosti s hlasovaním evidujeme aj niekoľko úprav našich plagátov, ktoré boli prepísané alebo doplnené o ďalšie informácie. Vzhľadom na skutočnosť, že v týchto prípadoch ide o jasnú úpravu, považujeme toto konanie za právo na slobodu slova, ktoré však v sebe nesie aj s ním spojenú zodpovednosť. Ak by ste zaznamenali ďalšie podobné incidenty, určite nám dajte opäť vedieť.

Budúci týždeň doručíme obálky s unikátnymi identifikátormi, ktoré sa ku vám pri roznose 2425 kusov nedostali. Teda šiestim z vás, ktorí ste nás na to upozornili. A ak aj vy patríte medzi nich, no ešte ste nám nedali vedieť, neváhajte napísať na e-mail tlacove@petrzalka.sk a doručíme vám ich tiež. Do tej doby ďakujeme za prvé stovky hlasov a tešíme sa aj na tie zvyšné.

 

web od 2day