Za bytovým domom SKYBOX bude nové detské ihrisko

Investor bytového domu SKYBOX po dohode s Mestskou časťou Bratislava-Petržalka zafinancuje výstavbu nového a moderného verejného detského ihriska, ktoré bude k dispozícii všetkým malým Petržalčanom.

Už krátko po návrate do školských lavíc, si budú môcť petržalské deti atrakcie nového detského ihriska za bytovým domom SKYBOX aj vyskúšať. Spoločnosť REALCORP oslovila mestskú časť s ponukou financovať kompletnú výstavbu ihriska na voľnej ploche medzi ulicami Iľjušinova a Pajštúnska, ktoré samozrejme bude spĺňať všetky normy a požiadavky definované Európskou úniou. V tejto lokalite sa začiatkom 90-tych rokov minulého storočia nachádzalo verejné detské ihrisko s hracími prvkami a pieskoviskom, ktoré nebolo využívané a zaniklo. Nakoľko v blízkom okolí nie je žiadne verejné detské ihrisko, obrátili sa obyvatelia priľahlých ulíc na samosprávu s požiadavkou na jeho vybudovanie, respektíve revitalizáciu. „Medzi obyvateľmi Petržalky sú v súčasnosti vo veľkej miere zastúpené najmä mladé rodiny, čo kladie špecifické nároky na budovanie infraštruktúry samosprávou. Potreba rozširovania kapacít škôl a škôlok, vybudovanie oddychových zón a v neposlednom rade verejných detských ihrísk a športovísk. Aj to sú priority, ktoré sú v súčasnosti meradlom kultúry a úrovne bývania pre mladých ľudí a rodiny s deťmi“, povedal starosta Vladimír Bajan.

V súčasnosti je v Petržalke – po redukcii z minulého obdobia – 52 funkčných detských ihrísk, o ktoré sa mestská časť stará. Opravuje a obnovuje hracie prvky, vymieňa piesok a udržiava čistotu. Petržalka však myslí aj na staršie deti a preto počas letných prázdnin zrekonštruovala, z prostriedkov rozpočtu na rok 2013, päť existujúcich športovísk pre staršie deti na Bradáčovej, Jasovskej, Medveďovej, Topoľčianskej a na Námestí hraničiarov. Na týchto športoviskách si môžu zahrať tenis, basketbal, streetbal, futbal, hokejbal alebo aj volejbal. V súvislosti s tzv. solidaritou s malými mestskými časťami prichádza Petržalka ročne o viac ako 600 tisíc eur, ktoré by mohli byť použité aj na revitalizáciu či výstavbu nových detských ihrísk a športovísk pre staršie deti. „Ak však sám investor vybuduje nielen bytové jednotky, ale aj základnú infraštruktúru – parkovisko, športoviská – je to pridaná hodnota nielen pre ľudí, ktorí tam budú bývať, ale aj pre samotnú mestskú časť“, dodáva petržalský starosta.

web od 2day