Spaľovňu blokujeme, Petržalčania si ju neželajú

Mestská časť Bratislava-Petržalka odmieta úvahy o tom, že v Petržalke vyrastie spaľovňa. Postoje miestneho úradu sú striktné a jasné. Spaľovňa je v rozpore s našimi predstavami o rozvoji územia pričom tento zámer nekorešponduje ani s platným územným plánom hlavného mesta.

Starosta Vladimír Bajan je presvedčený, že Petržalčania nič také nepotrebujú. „Nepoznám obyvateľov, ktorí by sa túžili pozerať z okna do spaľovne. Aj preto mestská časť vydala nesúhlas s navrhovanou činnosťou,“ zdôrazňuje starosta. Túto petíciu vníma zástupca starostu Ján Bučan ako nešťastný spôsob komunikácie s obyvateľmi. „Mrzí ma spôsob, akým bola táto petícia organizovaná. Od jej aktérov, hlavne v prípade aktivistov, ktorí sú zároveň poslancami mestskej časti by som očakával, že budú hľadať prieniky v postojoch s mestskou časťou. A nebudú konať na vlastnú päsť. Obzvlášť aktuálne to je v tomto prípade, kedy sú stanovisko mestskej časti a ich petícia totožné,“ prezentuje svoj postoj Ján Bučan a ďalej dodáva: „Už niekoľko dní ma kontaktujú obyvatelia, ktorých obsah petície zaviedol. Takýto spôsob komunikácie s verejnosťou je podľa mňa neúprimný,“ konštatuje Ján Bučan.

Mestská časť Bratislava-Petržalka už od prvých krokov investora vyjadruje negatívne stanoviská voči zámeru zriadenia spaľovne pod názvom „Výskumno-vývojové a prevádzkové centrum na zber, zhodnocovanie a zneškodňovanie odpadov VVP-SALE“. Aj naďalej bude postupovať tak, aby Petržalka nebola domovom spaľovne, a to bez ohľadu na jej honosný názov či možné ambiciózne zámery.

web od 2day