Starosta Vladimír Bajan: Potrebujeme cestovať na čas a nie na dátum

Iniciátori petície, ktorá sleduje urýchlenie výstavby diaľničného obchvatu D4 (od Jaroviec až po Raču) a rýchlostnej cesty R7 (Dunajská lužná – Ketelec – Prievoz) na petičných hárkoch okrem iného konštatujú: „Diaľničný obchvat D4 a s ním súvisiaca rýchlostná cesta R7 významným spôsobom pomôže všetkým vodičom, ktorí prechádzajú cez hlavné mesto SR a zároveň dokáže vyriešiť kritickú dopravnú situáciu v husto osídlenom regióne juhovýchodne od Bratislavy.

 

Starosta Mestskej časti Bratislava-Petržalka a mestský poslanec Vladimír Bajan podporuje túto petíciu. Podľa jeho slov „Táto situácia je dlhodobo neúnosná aj pre najväčších flegmatikov.“ Je presvedčený, že „takýto občiansky hlas podporený starostami mestských častí aj okolitých obcí môže pomôcť pri urýchlenom konaní všetkých zodpovedných.

Petržalka dnes na svojej web stránke sprístupnila petičný hárok a starosta Vladimír Bajan zároveň apeluje na obyvateľov, aby svojim podpisom vyjadrili oprávnenú požiadavku urýchlene riešiť výstavbu diaľničného obchvatu.

Obyvatelia, ktorí si stiahnu petičný hárok z web stránky mestskej časti, môžu tento vyplnený doniesť na miestny úrad.

web od 2day