Herecká legenda v knižnici

Miestna knižnica Petržalka ukončila kompletnú rekonštrukciu jednej zo svojich pobočiek poskytujúcich služby pre dospelých, knižnice na Lietavskej ulici. Veľa spokojných čitateľov jej prišla zapriať aj slovenská herecká legenda Eva Kristínová, aj zarecitovala a pripomenula, že máme svetovú poéziu, ktorú by sme mali nielen poznať, ale aj si ju vážiť.

Hereckej dive tlieskal aj petržalský starosta Vladimír Bajan, ktorý pochválil, ako táto pobočka po rekonštrukcii ožila. „Touto rekonštrukciou sa skutočne podarilo vrátiť do tejto pobočky sviežosť, atraktívnosť a moderný vzhľad, čo nepochybne spolu s tradične dobrou kvalitou služieb prinesie čitateľom množstvo informácií, literárnych zážitkov a nových poznatkov.“ Priestory sú reprezentačné, svoje zázemie si tu nájdu aj čitatelia v seniorskom veku pri záujmových besedách o cestopisoch, literatúre, cudzích jazykoch, čo im knižnica plánuje od jesene ponúknuť.

Už prvý deň jej otvorenia v pobočke zaregistrovali obrovský záujem verejnosti, prišlo okolo 60 čitateľov, ktorí využili všetky služby, predovšetkým výpožičky, posedeli si v relax zóne, vyskúšali internet, wifi, poobzerali novinky … Je to po desiatkach rokov po prvý raz, čo sa komplexne zrekonštruovala dospelá pobočka Miestnej knižnice Petržalka.

web od 2day