Prepravná služba

Poslanci na svojom včerajšom rokovaní schválili aj VZN o prepravnej službe. Tento typ sociálnej služby úzko súvisí s jednou z priorít komunitného plánu MČ Bratislava-Petržalka, ktorou je podpora zotrvania klienta v jeho prirodzenom prostredí, v tomto prípade rozvojom terénnych sociálnych služieb prostredníctvom zriadenia prepravnej služby.

Stredisko sociálnych služieb ju plánuje spustiť 1. septembra.
Prepravná služba bude poskytovaná fyzickej osobe s ťažkým zdravotným postihnutím odkázanej na individuálnu prepravu osobným motorovým vozidlom, alebo fyzickej osobe s nepriaznivým zdravotným stavom s obmedzenou schopnosťou a s obmedzenou schopnosťou orientácie.

Prepravná služba sa bude poskytovať v pracovných dňoch od 7.00 h do 15.00 h. Bude si ju treba objednať deň vopred a poskytuje sa len na území Bratislavského samosprávneho kraja.
Výška úhrady za prepravnú službu sa určuje podľa kilometrov a stojného, minimálna platba za prepravnú službu ale je 2 eurá za jazdu.

V hre bolo viacero modelov poskytovania dopravy pre ťažko zdravotne postihnutých Petržalčanov, poslanci sa napokon rozhodli pre tento model prepravnej služby.

web od 2day