Pozvánka na Adventný benefičný koncert

Petržalská samospráva v rámci série tohtoročných predvianočných podujatí organizuje finančnú zbierku pre pomoc neziskovým organizáciám, ktoré svojimi aktivitami pomáhajú týraným ženám, prispievajú k odhaľovaniu rôznych foriem domáceho násilia. Vedenie miestnej samosprávy spojilo zbierku s tradičným Adventným benefičným koncertom (12. december t.r.) preto, aby v uponáhľanom predvianočnom živote bol zvýraznený význam solidarity, súdržnosti medzi všetkými obyvateľmi najväčšej bratislavskej mestskej časti.

Spoločensko-benefičná akcia bude v petržalskom Kostole Sv. Rodiny, kde vystúpi s vianočne ladenými skladbami bratislavský spevácky zbor CANENS s dirigentom Gabrielom ROVŇÁKOM. Hosťami zboru budú tiež známi slovenskí umelci – Ján GALOVIČ (člen činohry SND), sólistky Petra PALEVIČOVÁ, Darina TÓTHOVÁ, deti z petržalského speváckeho zboru SEDMOHLÁSOK či mužská vokálna skupina RENDEZ-VOUS. Nad benefičný koncertom prebral záštitu starosta Milan Ftáčnik a akcia je voľne prístupná pre všetkých Petržalčanov. Začiatok sobotňajšieho kultúrneho programu je o 18.00 hod.

Spevácky zbor CANENS vznikol v roku 1990 a o rok neskôr sa stal základom pre vytvorenie Prvej súkromnej umeleckej školy na Slovensku. Dnes v speváckom zbore pôsobí 25 dievčat vo veku od 13 do 18 rokov a počas svojho takmer devätnásťročného pôsobenia uskutočnil viac ako 700 samostatných domácich i európskych koncertných vystúpení. CANENS je prvým východoeurópskym zborom, ktorý dostal príležitosť koncertovať vo Windsore – letnom sídle anglickej kráľovskej rodiny. Repertoár zboru je žánrovo rôznorodý, interpretujú sakrálnu, spirituálnu hudbu i muzikálové melódie.

web od 2day