Petržalka mieni, novinár mení…

Milí Petržalčania,
ak by ste si náhodou prečítali správu niekde na internete alebo sa dozvedeli z iných médií o tom, že Petržalka sa 26.3. 2011 na hodinu ponorí do tmy, prosím, neberte túto informáciu vážne. Agentúra SITA vydala v utorok 15.3. 2011 chybnú správu o Hodine Zeme, do ktorej sa Petržalka zapája a prevzali ju aj niektoré denníky. Petržalka sa určite nezapája do celosvetovej environmentálnej aktivity takým spôsobom, aby to akokoľvek mohlo ohroziť bezpečnosť ľudí a majetku. Naopak, mestská časť Bratislava – Petržalka vníma celosvetovú akciu Hodina Zeme ako dobrovoľnú aktivitu jednotlivcov, ktorá môže mať širší ľudský rozmer.

Zámerom výzvy mestskej časti je, aby každý v domácnosti nesvietil v inej izbe, ale aby sa všetci stretli napríklad okolo kuchynského stola alebo v obývačke, pritom v ostatných izbách lampy zhasli. Cieľom je inšpirovať Petržalčanov, aby 26.marca 2011 medzi 20,30 až 21,30 hod., teda čas vyhradený vo svete na Hodinu pre planétu Zem, využili na utuženie rodinných vzťahov. Napríklad na rozprávanie sa o tom, čo ich všetkých spája, teší, možno oprášili spoločenské hry, plánovali si spoločné výlety, alebo sa aj pozhovárali o tom, ako sa dá v domácnosti usporiť na elektrickej energii, čím si svietili naši predkovia, ako ľudia kedysi spolunažívali s prírodou a ako môžeme sami prispieť k ochrane životného prostredia.

Veríme, že napriek dezinformácii z médií, nevyprchá v nás pocit spolupatričnosti k nášmu bezprostrednému okoliu, životnému prostrediu a prispejeme svojou malou „troškou do mlyna“ a v rodinnom kruhu sa stretneme v jednej izbe 🙂 a hádam aj napomôžeme tomu, aby sme sa navzájom vedeli počúvať , lepšie sa poznali a chápali.

web od 2day