Dni dobrovoľníctva v Petržalke

V piatok a sobotu 23. a 24. septembra 2011 sa uskutočnia medzinárodne očakávané Dni dobrovoľníctva. Zapája sa do nich aj mestská časť Bratislava-Petržalka. Spolu s Bratislavským regionálnym ochranárskym združením BROZ sme vybrali tri lokality, ktoré očistíme od odpadkov.
Piatok 23. 9. 2011Piatok 23. septembra 2011
Kde: čistenie areálu Chorvátskeho ramena v úseku 4. stupňa ochrany (cca medzi Antolskou a ČOV)
Zraz: 9,00 hod. pred poliklinikou Betliarska (zastávka MHD autobusov č. 92, 93, 99 smerom von z mesta k Vozovni)
(kapacita dobrovoľníkov je naplnená)

Sobota 24. septembra 2011

Kde: chránený areál Hrabiny (4- pásmo ochrany)
Zraz: 9,00 hod. pred Ekonomickou univerzitou
Na akciu je ešte možné prihlásiť sa.

Sobota 24. septembra 2011

Kde: vtáčie územie Soví les
Zraz: 9,00 hod. pred Ekonomickou univerzitou
Na akciu sa môžete ešte prihlásiť.

Pokyny pre dobrovoľníkov alebo ako sa na dobrovoľnícku akciu pripraviť?

Je potrebné dobre sa obliecť a obuť, t.j. aby ste mali pevnú obuv a aby oblečenie krylo celý povrch tela (teda nestačí v prípade teplého počasia krátky rukáv či krátke nohavice. Pracuje sa totiž v prírode, kde sú kriaky, šípky, ostružiny, alebo ostré trávy.. a samozrejme hmyz…najmä nás upozorňujú na kliešte! Dôležitou pred prácou je ochrana najmä pred kliešťami, preto nesmie vo vašej výbave chýbať repelent. (na telo a oblečenie), odporúčame pokrývku hlavy proti slnku. Nezabudnite na dostatok tekutín, t,j. pitný režim (cca od 9,00 do cca 14,00 hod.), prípadne niečo na konzumáciu. Keďže ide o zbieranie odpadkov, prineste si, prosím, aj pracovné rukavice.

V prípade nepriaznivého počasia sa akcia neuskutoční, alebo ju po dohode s Vami presunieme na iný termín. Čo je nepriaznivé počasie = silný vietor, alebo veľmi daždivé počasie, prípadne pre dlhodobo premočená zem vplyvom intenzívnych dažďov.
Pre informácie o prípadnom zrušení akcie kontaktujte prosím koordinátorov: Mária Grebeňová-Laczová 0904 466 391 (MČ Petržalka) , Andrej Kovárik 0910 942 266 (BROZ).

web od 2day