Petržalský Mikuláš dostal darček od mesta

Pri príležitosti mesiaca úcty k starším primátor hlavného mesta SR Milan Ftáčnik v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca ocenil štyroch seniorov Bratislavy za celoživotné aktivity.
10. októbra na slávnostnom galaprograme titul Senior Roka 2011 získal aj Ján Meleg pracovník sociálneho oddelenia Miestneho úradu Bratislava-Petržalka. Starostiam občanov sa na petržalskom miestnom úrade venuje 16 rokov. Pravidelne organizuje mobilné odbery krvi a sám daroval túto životodarnú tekutinu 126 krát.
Už 15 rokov má začiatkom decembra veľmi dôležitú úlohu. Rozdáva najmenším darčeky v úlohe Mikuláša. Jeho brada nikdy nie je umelá, pestuje ju už od jari, aby 6. decembra náš Janko potešil všetky petržalské deti.
Jeho koníčkom je šport, najmä cyklistika. Viac ako desaťročie participuje na medzinárodných pretekoch Veľká cena Bradla. V rámci Dní Petržalky organizuje súťaž Olympijských nádejí. Túto sobotu sa ako riaditeľ pretekov podpíše pod 4. kolo Slovenského pohára v cyklokrose a cyklistickej súťaže pre žiakov základných škôl Šport áno, drogy nie.
K medaile Senior Roka zablahoželal svojmu pracovníkovi aj starosta Petržalky Vladimír Bajan, ktorý pánu Melegovi už v roku 1998 udelil ocenenie Osobnosť Petržalky.

web od 2day