Chorvátske rameno a dobrovoľníci už patria k sebe

Počasie nám prialo a tak sme spolu so stovkou dobrovoľníkov dnes vyčistili Chorvátske rameno. Bol to už 16. ročník tejto dobrovoľníckej akcie, ktorá sa každoročne teší veľkej účasti ľudí. Tí dnes vyzbierali z brehov i hladiny ramena množstvo odpadkov, nechýbali „úlovky“ ako detský kočík, či nedávno osadené smetné koše.

V porovnaní s minulými rokmi je odpadu menej, nakoľko ľudia už sami chodia čistiť toto okolie, vytvárajú dobrovoľnícke aktivity a starajú sa tak o to, aby sme mali lepšie, krajšie a čistejšie životné prostredie. K menšiemu počtu vriec s odpadom napomohli aj nové smetné koše, ktoré sme nedávno osadili popri ramene a ľudia majú kam odhadzovať odpadky. Dnešnej akcie sa zúčastnili seniori i študenti, pracovníci Verejnoprospešných služieb v Petržalke, ktorí čistili rameno priamo z člna, poskytli vrecia a zabezpečili ich odvoz, ruku k dielu pridali aj pracovníci miestneho úradu i Slovenský vodohospodársky podnik Bratislava oz. Šamorín, ktorý poskytol čln. „Mám rád tieto akcie, ktoré si ľudia všímajú a ochotne sa zapájajú a čo ma teší viac je, že odpadu je viditeľne menej. Na druhej strane som sklamaný z toho, že sa medzi ľuďmi stále nájdu aj takí, ktorí do ramena neváhajú hodiť nové smetné koše“ hovorí starosta Bajan.
Akciu, tak ako aj minulý rok, sponzorsky podporila firma MIRAN, ktorá pre dobrovoľníkov zabezpečila 35 kg chutných párkov. Za ich prípravu a výdaj ako aj za pitný režim ďakujeme firme STRAUBYT.

web od 2day