Petržalský uličný basket

Dni Petržalky pokračujú –sobotu 19. mája sa v areáli Základnej školy na Holíčskej ulici predviedli milovníci uličného basketbalu na podujatí Petržalský uličný basket 2012. 65 účastníkov v kategóriách do 12, 15 a 18 rokov a v kategórii „rodina“ sa tak stretli, aby predviedli svoje basketbalové výkony. Turnaj v uličnom basketbale zapúšťa v Petržalke pevné korene a organizátori z BSC Bratislava sú už teraz odhodlaní pokračovať v jeho organizovaní aj IV. ročníkom v roku 2013.

Súťažné družstvá tvorili spravidla štyria hráči, v družstve z kategórie „Rodina“ museli byť rodičia a ich deti. Práve táto kategória sa tešila medzi prítomnými divákmi a hráčmi ostatných kategórii veľkej pozornosti. Rovnako aj výkony v ostatných kategóriách zniesli prísne kritériá, pretože účastníci boli zväčša aktívni hráči z bratislavských basketbalových klubov i keď hrali za družstvá ako napr.: Phoenix Suns, Boston Celtix, či Dano a poddaní, Veľké nohy, Počkaj jak to je, K+MMM, alebo družstvo Milky dievčat zo Slovana. Napokon vo finále súťaže Rodina zvíťazil tím K+MMM, ktorá si zopakovala vlaňajší úspech a dnes už deväť ročný Maťko potvrdil, že keď bude veľký, bude „veľkým basketbalistom“. V kategórii do 12 rokov zvíťazilo družstvo „Phoenix Suns“ a keďže konkurencia bola veľká, aj ich radosť bola tomu zodpovedajúca. Kategóriu do 15 rokov vyhrali chlapci z družstva „Dano a poddaní“ po tuhom boji na ihrisku aj v zákulisí. V kategórii do 18 rokov suverénne zvíťazilo družstvo „Veľké nohy“.

Vo vložených uličných súťažiach „Basket na ulici“ (súťaže pre aktívnych účastníkov Petržalského U-Basket 2012 ) dostali účastníci možnosť súťažiť v individuálnych súťažiach v streľbe trestných hodov o Cenu starostu Petržalky, v streľbe spoza hranice 6,25 m o Cenu B.S.C Bratislava a v súťaži 1:1 o Cenu IMPA. V prvej súťaži si cenu odniesol účastník súťaže do 12 rokov Paťo Bartoš, keď suverénne bez jediného chybného hodu porazil svojich starších súperov. V súťaži v streľbe spoza hranice 6,25 m bol najúspešnejší jeho spoluhráč Milan Šedivý a v tretej súťaži dominoval tiež iba 12 ročný Juraj Páleník.

web od 2day