Petržalský Knižný kolotoč ide do finále

Niektoré knižky z Miestnej knižnice Petržalka síce môžete čítať počas celého leta na Magio pláži na Tyršovom nábreží, avšak už len posledný raz v tomto roku sa stretnú priaznivci literatúry na tzv. petržalskom Knižnom kolotoči.
Piate kolo tohto podujatia pre širokú verejnosť sa uskutoční zajtra t.j. v stredu 22.8. 2012 pri fontáne pred budovou Technopolu.
Záujemcovia budú môcť zadarmo získať knižku, ktorú po prečítaní môžu ponúknuť ďalším čitateľom (známym, rodine, priateľom…) alebo ju napríklad nechať tam, kde si nájde svojho ďalšieho čitateľa, napr. na lavičke v parku.. Knihy spoznáte podľa informačnej nálepky Miestnej knižnice Petržalka.
Cieľom kolotoča je dať knihám vyradeným z knižného fondu (tzv. duplikátom či knižným darom od občanov) druhú šancu, vrátiť ich do čitateľského života formou putovania medzi Petržalčanmi.
Uplynulú stredu zaznamenali pracovníci petržalskej knižnice najväčší záujem ľudí o knižky. Priaznivcom letného čítania rozdali viac ako 750 kníh. V ponuke bolo takmer 1300 titulov. Mladí ľudia si najčastejšie vyberajú dobrodružné romány, sci-fi, mladé mamičky majú záujem o detské knižky, starší páni o odborné knihy, vojenskú literatúru a literatúru faktu.
V ponuke Knižného kolotoča sú aj tradične obľúbené žánre na dovolenkové čítanie: detektívky, historické romány, napínavé trilery, príbehy o láske, sci-fi, či romány fantasy.

Posledné kolo 6. ročníka Knižného kolotoča
Kedy: streda 22. august 2012
Kde: pred budovou Technopolu pri fontáne (pri zlom počasí vo vestibule)
Čas: od 9.00 – do 12.00 hod.

web od 2day