Katarínska kvapka krvi má prvých darcov

Katarínska kvapka krvi, ktorú dnes pre dobrovoľných darcov Mestská časť Bratislava-Petržalka organizuje v Základnej škole na Gessayovej 2, oslovila nových i skúsených dobrovoľníkov.

Už pred ôsmou hodinou ráno ako prvý prišiel darovať najvzácnejšiu tekutinu starosta Petržalky Vladimír Bajan. „Som rád, že popri našich zamestnancoch z miestneho úradu sú tu rodičia žiakov aj učitelia, ktorí počas štrajku prišli, aby pomohli niekomu inému“, povedal starosta po odbere a odobral sa za pracovnými povinnosťami. K humánnemu skutku venovať životodarnú tekutinu sa podujali aj mestskí policajti, petržalskí pracovníci miestneho úradu a miestna poslankyňa Ivana Brezinská, ktorá rovnako ako starosta je pravidelnou dobrovoľnou darkyňou. Viacerí sa rozhodli k tomuto vysoko humánnemu skutku prvá raz. „Konečne viem, akú mám krvnú skupinu. Nulku!“, spokojne vyhlásila mladá dobrovoľníčka.

Petržalka pri organizácii Katarínskej kvapky krvi spolupracuje s Národnou transfúznou službou SR. Akcia dnes potrvá do 11. hodiny v ZŠ na Gessayovej 2 a všetky darkyne Kataríny a tí, ktorí sa v deň jej menín narodili, dostanú popri ostatných účastníkoch podujatia aj špeciálny darček.

web od 2day