Mesiac úcty k starším, bude patriť zábave aj vzdelávaniu našich seniorov

Obyvatelia, rodičia, priatelia i blízky sa majú na čo tešiť.

V decembri v roku 1990 bol mesiac október vyhlásený Valným zhromaždením OSN za Mesiac úcty k starším.

Pri tejto príležitosti sa v našej mestskej časti Bratislava-Petržalka už po 15. krát koná podujatie Petržalský seniorfest, ktorého cieľom je upriamiť pozornosť na to, že jeseň života nie je šedá, ale pestrofarebná.

Program na tohtoročnom Petržalskom seniorfeste 2022 je naozaj rozmanitý.

Dva týždne ubehli ako voda, no aktivít, ktoré si pre vás prichystali kolegovia z Kultúrnych zariadení Petržalky je toľko, že sa postarajú o spestrenie bežných dní ešte ďalšie dva.

Okrem športových aktivít a kreatívnych workshopov, ktoré sú tento týždeň v plnom prúde našich seniorov čaká ešte niekoľko ďalších zaujímavostí.

Fanúšikovia cestovania si prídu na svoje 6. októbra na cestovateľskom kine Ekonomickej univerzity v Bratislave, v ktorom si možno aj so svojimi kamošmi svetobežníkmi zaspomínajú na cesty a zážitky, ktoré spolu podnikli alebo ešte len podniknú.

Pre tých, ktorí zápasia s modernými technológiami, je v utorok 11. októbra od 9:00 do 12:00 v Petržalskej knižnici na Prokofievovej 5 pripravený kurz obsluhovania mobilných telefónov i tabletov. Skroťte moderné mašinky raz a navždy a ukážte, kto je ich pánom.

Rekreační i profesionálni pestovatelia bonsajov sa môžu tešiť na odbornú prednášku v spojení s ukážkou tvarovania týchto výnimočných rastlín. Za tajomstvom bonsajov sa všetci spoločne môžu vydať v utorok 11. októbra do Cik Cak Centrum na Jiráskovej 3 o 15:00. 

Vzdelávací blok seniorfestu zakončí odborná prednáška s Radovanom Pivarčim, ktorý vo štvrtok 13. októbra o 15:00 v petržalskom Cik Cak Centre zas účastníkom priblíži problém sivého zákalu.

Koniec festivalu sa bude niesť na kultúrnej vlne. VIAC INFO UŽ ČOSKORO. Pre nedočkavcov máme aj malý náznak na PETRZALKA.SK/SENIORFEST.

A nezabudnite, tradičnou súčasťou Petržalského seniorfestu je aj Jablkové hodovanie. A už túto sobotu na ňom spolu nájdeme najchutnejší jablkový produkt v celej Petržalke.

Myslíte si, že je to ten váš? Prihláste ho do súťaže cez registračný formulár dostupný na petrzalka.sk/seniorfest. Čas máte DO PIATKA 7. októbra 12:00.

Veríme, že si náš bohatý program spoločne naplno užijeme. #petrzalkazije #seniorfest

web od 2day