Vo Vianočnej Petržalke páchame len dobročiny

Istá vianočná legenda hovorí, že vo Vianočnej Petržalke žijú ľudia so srdcom na správnom mieste.

Ľudia, ktorým nie je ľahostajné, ako sa má ich okolie, pretože vedia, že len keď si budeme pomáhať, môžeme prežiť šťastný a plnohodnotný život.

Preto sme sa s kolegami naprieč oddeleniami a referátmi Miestneho úradu Petržalka spojili, aby sme počas nasledujúcich štyroch týždňov pomohli prežiť dôstojné a nezabudnuteľné Vianoce aj tým, ktorí si to nemôžu dovoliť. A veríme, že sa k nám pridáte.

Spoločne tak od dnes 23.NOVEMBRA do 16. DECEMBRA môžeme napríklad zistiť Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok a spraviť radosť osamelým seniorom, pre ktorých je krabica plná drobností často jediný darček, ktorý dostanú. Odmenou vám bude nielen šťastný senior, ale aj vy. Do krabičky môžete pridať niečo sladké, slané, niečo teplé, niečo mäkké i voňavé, niečo na zábavu či niečo od srdca. Priniesť ich môžete na niektoré z odberných miest. V Petržalke ich nájdete napríklad v Materskom centre BUDATKO, Cukráreň Luko, Caffe Baluarte či Kinekus na Fedinovej. Všetky potrebné informácie vrátane praktických tipov, čo seniorom vyčarí úsmev, ale aj celý zoznam odberných miest nájdete na webe kolkolasky.sk.

Tým, ktorí nemajú to šťastie prežívať teplo domova v spolupráci s organizáciami Vagus a Depaul, ktorí robia ušľachtilú prácu celý rok, môžeme od nedele 27. NOVEMBRA spoločne darovať teplo v podobe NOVÝCH šálov, čiapok, ponožiek, rukavíc a diek. Veci pre ľudí bez domova či sociálne slabších občanov môžete priniesť do jednej zo zberateľských nádob, ktoré budú umiestnené na podateľni nášho MiÚ na Kutlíkovej, v Dome Kultúry Zrkadlový háj na Rovniankovej, v Dome kultúry Lúky na Vígľašskej alebo v Auparku.

Veríte v čaro milých slov? My áno! Preto každoročne počas Vianoc organizujeme Petržalskú vianočnú poštu, vďaka ktorej si naši seniori nájdu milé pohľadnice či listy od najmenších. Ako obvykle, aj tentokrát môžu deti svoje kreatívne pozdravy priniesť do ktorejkoľvek pobočky Miestnej knižnice Petržalka a spraviť tak z bežného dňa výnimočný.

December môžete odštartovať obľúbenou akciou Mikulášska kvapka krvi a ako darček podarovať rovno kúsok seba. Tých, ktorým ešte stále ostane energia, financie aj chuť robiť druhým radosť v Auparku bude čakať vianočný stromček plný prianí petržalských detí zo sociálne slabších rodín i detských domovov, ktoré im môžete splniť možno vy.

Veríme, že práve s vami, obyvatelia Vianočnej Petržalky, dokážeme z nášho mesta i sveta spraviť krajšie miesto na život. A ľuďom, ktorí si to nemôžu dovoliť pomôžeme prežiť dôstojné a príjemné vianočné sviatky. VIAC INFO TU.

#petrzalkapomaha #vianocnapetrzalka

web od 2day