Marcové číslo samosprávnych novín Naša Petržalka je na ceste do vašich schránok

Putuje aj do vybraných inštitúcií.

Príjemné počasie nás ťahá do prírody, no i tak je dôležité zostať v obraze. Pribaľte si k jarnému vyhrievaniu napríklad najnovšie číslo samosprávnych novín NAŠA PETRŽALKA, ktoré je už v týchto chvíľach na ceste k vám.

Opäť sa tak môžete začítať do noviniek a zaujímavostí z diania v našej mestskej časti. V marcovom vydaní novín Naša Petržalka sa okrem iného dozviete:

  • Petržalské sídlisko oslavuje polstoročnicu. Uctite si jeho narodeniny spoločne s nami i kolegami z Kultúrnych zariadení Petržalky a Miestnej knižnice Petržalkav nedeľu 2. apríla na slávnostnom podujatí na Námestí hraničiarov. Ešte predtým sa ale začítajte do spomienok sprievodcu Petržalkou Martinom Kleiblom či zaujímavostí z histórie vzniku najľudnatejšej mestskej časti , ktoré vám budeme pravidelne prinášať počas celého roka.
  • Žijú medzi nami; dbajú na to, aby sa duševná potrava dostala k čo najväčšiemu počtu obyvateľov našej samosprávy a takisto vám ochotne poradia v ktorejkoľvek z deviatich pobočiek Petržalky, pretože bez nich by sme častokrát boli v knižnej džungli stratení. Zoznámte sa s našimi kolegami a kolegyňami z Miestnej knižnice Petržalka.
  • Po roku sme späť s prestížnou anketou OSOBNOSŤ PETRŽALKY 2023. Odmeňte zvučné mená, ktoré vám svojimi činmi utkveli nielen v pamäti, ale tiež v srdci. Nominácie v piatich kategóriách nám môžete posielať DO NEDELE 30. APRÍLA (vrátane) prostredníctvom ONLINE FORMULÁRA www.OSOBNOST.PETRZALKA.sk. Piatich z vás radi odmeníme pozvánkami pre dve osoby na slávnostný septembrový galavečer. Podrobnosti sa dozviete na strane 3.
  • Hoci chcela byť právničkou, stala sa učiteľkou. Jej práca je pre ňu už 46 rokov poslaním, o čom svedčí i tohtoročná nominácia medzi TOP 30 na ocenenie Učiteľ Slovenska. Prečítajte si celý rozhovor s učiteľkou 1. stupňa našej Základnej škole Holíčska 50 Danielou Banásovou, s ktorou sme sa zhovárali aj v 28. diele podcastu Z petržalskej obývačky.
  • V rovnakej obývačke sme vyspovedali aj druhú vicestarostku a poslankyňu miestneho zastupiteľstva Michalu Kozákovú. Aké sú jej priority či pracovné plány na najbližšie obdobie, ale aj to, prečo chce oživovať petržalské vnútrobloky a mnoho ďalších zaujímavostí sa dozviete na strane 16.
  • Jarné upratovanie v Petržalke so sebou prináša i veľké čistenie našich parkovísk, ktoré tentokrát potrvá až do konca roka. Celý HARMONOGRAM, ktorý sa bude pekne vynímať napríklad na vašej chladničke, nájdete na stranách 11 – 14.
  • Chýbať, samozrejme, nemôže ani petržalská kultúra, aktuality, zaujímavosti, športová rubrika či vaša obľúbená tajnička. Pevnou súčasťou novín je aj naše sudoku.

Veríme, že vás táto malá ochutnávka Našej Petržalky navnadila a s radosťou sa zahryznete do jej pútavých stránok. Prajeme vám príjemné čítanie.

Noviny Naša Petržalka nájdete už čoskoro vo vstupoch a schránkach vašich panelákov či v nových stojanoch vo verejných inštitúciách z dielne petržalských makačov.

Dostupné sú však už teraz na PETRZALKA.sk/noviny alebo v mobilnej aplikácii Petržalka. Stiahnuť si ju môžu všetci majitelia tabletov a mobilných telefónov: iOS: http://lnk.sk/boq5 a Android: http://lnk.sk/fcl3.

Nezabudnite nám tiež dať v komentároch vedieť, či sa noviny dostali až k vám. ĎAKUJEME!

#nasapetrzalka

web od 2day