Záver školského roka v Petržalke dopadol na výbornú

Želáme krásne prázdniny.

A je to tu. Nadišiel dlhoočakávaný deň všetkých žiakov – koniec školského roka.

6479 školopovinných detí sa priamo z lavíc petržalských vzdelávacích inštitúcií rozbehne v ústrety letným radovánkam a najmä oddychu od každodenných povinností.

Predtým je ale potrebné splniť si ešte jednu z nich. Pre niekoho príjemnejšiu, pre iného možno menej, no napriek tomu veríme, že finálne zhodnotenie celoročnej práce predsa nikomu prázdniny nepokazí, všakže?

Vysvedčenia sa do jednej z 11 základných škôl v správe mestskej časti Bratislava-Petr žalka v tento slávnostný deň rozhodla ísť odovzdať aj naša prvá vicestarosta Iveta Jančoková, ktorá zavítala k deviatakom na ZŠ Dudova 2.

Ocenila ich úprimnú snahu počas celých deviatich rokov, počas ktorých nadobúdali cenné vedomosti i skúsenosti, ale i pevné priateľstvá či prvé lásky a zablahoželala im k úspešnému ukončeniu základnej školy.

Zástupkyňa starostu sa so žiakmi posledného ročníka zároveň srdečne rozlúčila a popriala im veľa síl i šťastia na ich ďalšej ceste, veríme aj v našej Petržalke. Na záver budúcim stredoškolákom popriala krásne prázdniny, plné pohody, zážitkov a najmä zaslúženého oddychu.

A v mene všetkých zamestnancov Miestneho úradu Petržalka, z ktorých mnohí majú sami doma žiakov a žiačky, ĎAKUJEME aj všetkým 790 ne/pedagogickým a odborným zamestnancom a zamestnankyniam samosprávnych základných, ale aj tým z 27 materských škôl za celý školský rok.

Bez ich cennej a obetavej práce by totiž bolo našu budúcu generáciu dokonale pripraviť na dospelácky život priam nemožné.

A našim menším i väčším Petržalčám, samozrejme, želáme tie najkrajšie prázdniny, bez zbytočných úrazov, aby počas voľna mohli načerpať dostatok energie do ďalšieho školského roka.

Do skakavenia, priatelia, tešíme sa na vás opäť v septembri.

#petrzalkasavzdelava #petrzalkazije

web od 2day