Májové číslo samosprávnych novín Naša Petržalka je na ceste do vašich schránok

Čoskoro ich nájdete aj vo vybraných inštitúciách.

Konečne je tu máj, nielen lásky, ale i príjemných teplôt čas. Ľudia pookrievajú, viac sa stretávajú a svet je zrazu krajší, príjemnejší.

Užime si ho spoločne všetci napríklad aj zahĺbením sa do zaujímavého čítania o zelenom sídlisku. Najnovšie číslo samosprávnych novín Naša Petržalka je už v týchto chvíľach na ceste do vašich schránok a okrem iného sa v nich dozviete napríklad aj to, že:

  • Mestská časť si v uplynulom roku skutočne zamakala. Okrem iného aj na revitalizácii bazéna v budove petržalskej Základnej školy na Pankúchovej ulici. Tá sa dočkala nových okien i dverí, celkom novučičkej bazénovej vane, vrátane novej vzduchotechniky, ale tiež podlahy či obkladov. A to zďaleka nie je všetko. Viac o prácach, vrátane toho, kedy bude bazén dostupný aj pre verejnosť, sa dočítate na strane 2.
  • Ako sa vraví, peniaze vládnu svetom. Aj tým petržalským, pretože bez nich by sme na zelenom sídlisku budovali lepší život pre všetkých iba veľmi ťažko. Na to, aby všetky euríčka išli tam, kam majú a aby na konci roka všetko sedelo do posledného centa, dohliadajú kolegyne a kolega z finančného oddelenia. Zaujíma vás viac zo zákulisia jedného z najväčších oddelení petržalského miestneho úradu? Nalistujte si strany 4 – 5.
  • Skrášľovať Petržalku nám často pomáhajú aj aktívni obyvatelia svojou prácou v predzáhradkách. My si vašu aktivitu veľmi vážime a radi tých najlepších záhradkárov i odmeníme. Ste presvedčení, že práve vaša je tá najkrajšia? Pošlite nám do 31. mája nomináciu a vyhrajte skvelé ceny. VIAC INFO nájdete na strane 7.
  • Spojiť staré s novým, je rovnako možné ako príjemné s užitočným. Úspešne sa to podarilo napríklad Jane Šlinskej alias dzejny, ktorá je schopná prečítať 80 – 100 kníh za rok. Svoje odporúčania na konkrétne publikácie následne publikuje na svojom instagramovom profile, čím mnohým knihomoľom zľahčuje výber. O knihách i zelenom sídlisku sme sa s knižnou influencerkou porozprávali na stranách 12 – 13.
  • Aj v májovom vydaní Našej Petržalky, samozrejme, pokračujeme so stránkami, ktorých obsah je v réžii kolegov z Bratislavského samosprávneho kraja a Veolia Slovensko. Veríme, že vás ich články zaujmú a stanú sa pridanou hodnotou vašich jarných dní.
  • Chýbať nemôže ani rada právnika, petržalská kultúra, aktuality, zaujímavosti, športová rubrika či vaša obľúbená tajnička. Veríme, že vás táto malá ochutnávka Našej Petržalky navnadila a (pravidelne) s radosťou sa zahryznete do jej pútavých stránok. Prajeme vám príjemné čítanie.

Noviny Naša Petržalka nájdete už čoskoro vo vstupoch a schránkach vašich panelákov či v nových stojanoch vo verejných inštitúciách z dielne petržalských makačov. Dostupné sú však už teraz na PETRZALKA.sk/noviny . Nezabudnite nám tiež dať v komentároch vedieť, či sa noviny dostali až k vám. ĎAKUJEME!

#nasapetrzalka

web od 2day