Petržalka najazdila do práce na bicykli takmer 1340 kilometrov

V starostlivosti o zdravé a zelené sídlisko pokračujeme.

Mesiac jún sa niesol v znamení Do práce na bicykli. Celoslovenská kampaň pod záštitou národného cyklokoordinátora Petra Klučku a Ministerstva dopravy a výstavby SR mala okrem iného za cieľ motivovať zamestnávateľov v budovaní vhodných predpokladov pre svojich zamestnancov, aby mohli na ich každodennú prepravu do práce využívať práve alternatívnu dopravu.

Na Miestnom úrade Bratislava-Petržalka nás veru aj motivovali. V rámci deviateho ročníka obľúbeného podujatia sa za najľudnatejšiu samosprávu zapojilo 8 zamestnancov rozdelených do dvoch tímov. Tie spolu nabicyklovali viac než 1337 kilometrov, čím ušetrili takmer 335 kilogramov CO2. Skvelé!

Na druhom mieste skončili Drapáci z Petržalky na čele so starostom Jánom Hrčkom s celkovým počtom 58 jázd, takmer 333 kilometrov a viac ako 83 ušetrených kilogramov CO2.

Víťazmi sa jednoznačne stali členovia tímu MiÚ Petržalka 1, ktorí počas 112 jázd dosiahli úctyhodných viac ako 1005 km a ušetrili takmer 253 kilogramov CO2.

Medzi jazdcami rovnako ako minulý rok opäť triumfoval Pavel Vodička z víťazného tímu. Aktívny športovec z referátu územného konania a stavebného poriadku na svojom dvojkolesovom tátošovi najazdil takmer 729 kilometrov. Blahoželáme!

Je úžasné, že počet účastníkov podujatia z radov slovenských samospráv každým rokom narastá. Zatiaľ čo v roku 2021 ich bolo dokopy 91, tento rok sa ich zapojilo až 105, čo značí 13 551 súťažiacich, najazdených viac ako 1,8 milióna kilometrov a ušetrených viac než 551-tisíc kilogramov CO2.

Všetkým účastníkom i organizátorom ĎAKUJEME za inšpiratívnu a prospešnú akciu. Tešíme sa opäť o rok a dovtedy budeme naďalej poctivo trénovať.

Pridajte sa k nám a otestujte viac než 100 nových stojanov MADE IN PETRŽALKA, ktoré na vaše bicykle a kolobežky čakajú v petržalských uliciach.

#petrzalkasportuje #madeinpetrzalka

web od 2day