V Petržalskej klubovni aktívnych seniorov sú dvere otvorené pre každého

Klubovňa aktívnych seniorov na Osuského 8 v októbri 2022 oslávi svoje prvé narodeniny. Prečítajte si jej celý príbeh, na ktorý si posvietili aj v deviatom čísle časopisu Senior Magazín.

Keď sa chce, tak sa dá. A keď sa spoja dve inštitúcie, ktoré chcú urobiť prospešnú vec pre seniorov, tak vznikne KLUBOVŇA AKTÍVNYCH SENIOROV. V tomto prípade sa spojili EKONOMICKÁ UNIVERZITA v Bratislave a MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-PETRŽALKA a nás zaujal príbeh tejto Klubovne, ktorá v októbri oslávi svoje prvé narodeniny.

Spolupráca medzi Ekonomickou univerzitou v Bratislave a Mestskou časťou Bratislava – Petržalka sa začala rozvíjať podpísaním Memoranda o spolupráci rektorom našej univerzity FERDINANDOM DAŇOM a starostom Petržalky JÁNOM HRČKOM, vysvetľuje JANKA CHLÁDECKÁ, manažérka Univerzity tretieho veku pri Ekonomickej univerzite v Bratislave a zároveň aj manažérka tejto KLUBOVNE.

„Spolupráca je širokospektrálna, ale najväčšou aktivitou sú podujatia pre seniorov. V októbri minulého roku prišiel pán starosta Petržalky s veľmi zaujímavým nápadom – založiť PETRŽALSKÚ KLUBOVŇU AKTÍVNYCH SENIOROV. Myšlienka sa stala skutočnosťou a o mesiac bude Klubovňa oslavovať prvé narodeniny.

Keď sa povie PETRŽALSKÁ KLUBOVŇA AKTÍVNYCH SENIOROV, tak tým myslíme súčasne aj Univerzitu tretieho veku Ekonomickej univerzity v Bratislave a jej U3V Klub
Ekonóm, ktorý si naši seniori-študenti UTV sami vytvorili. U nás nerozlišujeme medzi členmi klubu, študentmi UTV, či „iným seniorom“, lebo u nás si môže oddýchnuť a aktívne sa zabaviť každý jeden senior bez ohľadu na to, odkiaľ prichádza.

Jednoducho – každý, kto má záujem, je u nás vítaný!

Klubovňu sme otvárali v období pandémie, čo bolo veľmi ťažké, a veríme, že od tejto jesene už pôjdeme v bežnom režime. To znamená, že v pondelok budú v Klubovni športové podujatia, utorky
budú vyhradené prednáškam, v stredu to budú opäť pohybové a športové aktivity, vo štvrtok tvorivé dielne a piatky budú také typické predvíkendové – Klubovňa bude patriť hudbe, spevu a tancu.

Máme tu aj krásnu veľkú záhradu, v ktorej sme mali už niekoľko vydarených podujatí.

Celý článok si môžete prečítať TU.

web od 2day