Pozrite si prehľad aktuálnych pravidiel lockdownu v Petržalke

Mimoriadna pandemická situácia pretrváva a núdzový stav i zákaz vychádzania sú naďalej v platnosti. V rámci nových opatrení, ktoré vláda minulý týždeň schválila, predsa len došlo k miernemu uvoľneniu pravidiel.

Pre osoby, ktoré prekonali ochorenie Covid-19 v posledných 180 dňoch a pre očkovaných sa od piatka 10. decembra otvorili obchodné prevádzky a niektoré služby.

 

Čo však tieto zmeny znamenajú pre našu Petržalku a jej inštitúcie? Prinášame vám aktualizovaný a veríme, že aj prehľadný sumár.

 

  • Miestny úrad Petržalka v budove Technopolu funguje ako doteraz, čiže na objednanie sa vopred. Prosíme tiež, majte aj v pondelok strpenie s dočasnými výpadkami našich pevných liniek.
  • Pobočky Miestnej knižnice Petržalka „petržalská knižnica“ prechádzajú od utorka 14. decembra na OKIENKOVÝ VÝDAJ. Knihy si môžete objednať telefonicky, mailom alebo online rezerváciou. A kolegovia vám radi ponúknu aj ich e-knihy.
  • Petržalská plaváreň zostáva ZATVORENÁ do odvolania.
  • Všetky petržalské denné centrá seniorov sú už od pondelka 15. novembra ZATVORENÉ.
  • Sociálna výdajňa potravín spolu s výdajňami obedov sú klientom naďalej DOSTUPNÉ prostredníctvom okienkového výdaja.
  • Petržalská klubovňa seniorov je od 13. do 22. decembra (vrátane) pre návštevníkov OTVORENÁ v obmedzenom režime a iba pre OP (očkovaní, prekonaní). Počas sviatkov, teda od 23. decembra do 2. januára (vrátane), však bude naša klubovňa ZATVORENÁ.
  • Trhovisko Mlynarovičova je vzhľadom na predaj tovaru v exteriéri pre verejnosť naďalej OTVORENÉ. Počas sviatkov, teda od piatka 24. decembra do nedele 26. decembra a rovnako od pondelka 3. januára 2022 do nedele 9. januára 2022 budú brány nášho trhoviska ZATVORENÉ.
  • Zberný dvor Petržalka zostáva pre verejnosť takisto OTVORENÝ so zvýšenými bezpečnostnými opatreniami pri vstupe. Počas sviatkov, teda od 24. decembra až do 2. januára (vrátane) bude náš zberný dvor ZATVORENÝ.
  • Spoločenské podujatia pod záštitou kolegov z organizácie Kultúra v Petržalke a činnosť kultúrnych zariadení pre verejnosť bude pokračovať až po 9. januári 2022. O programe v rámci Vianočnej Petržalky vás budeme naďalej priebežne informovať.

Priatelia, opätovne vás prosíme o trpezlivosť a vzájomný rešpekt. Dodržiavajme pravidlá, nepodliehajme konšpiráciám, ak môžeme, zaočkujme sa a chráňme tak seba i okolie. Ďakujeme.

#zdravapetrzalka

web od 2day