Ich tempo je vražedné, ich protivníkmi sú vandali – PETRŽALSKÍ MAKAČI

Presnejšie chlapi z našej údržby, ktorí opravujú nové smetné koše a odstraňujú z nich čmáranice.

Viackrát sme vás informovali o vandaloch, ktorým sa z neznámych príčin zapáčili práve naše nové, väčšie a funkčnejšie smetné koše. Petržalskí makači ich do dnešného dňa osadili v našich uliciach takmer 500 z plánovaného počtu 1100, ku ktorému sa dostaneme na jeseň tohto roka.

Žiaľ, počmáraných bolo až 50 z nich, pričom niektoré opakovane. Úplne zničené sme zatiaľ našli dva nové smetné koše a najviac prevrátených sa nachádzalo v okolí Veľkého Draždiaka a Chorvátskeho ramena. V tejto súvislosti za zmienku určite stojí váha jedného smetiaka, ktorá je úctyhodných cca 150 kilogramov. Ani tá však často opitých „vzpieračov“ nezastavila.

Mrzí nás, že naša práca, úsilie o čistejšiu Petržalku, ale i verejné, teda aj vaše peniaze, vychádzajú kvôli niektorým ľudom navnivoč. Akonáhle sme našli prvý zničený kôš, začala diskusia s našim dodávateľom smetných nádob, na ktorej sme prebrali všetky možné aj nemožné možnosti odstraňovania graffitov.

Za azda najschodnejší spôsob čistenia sme si vybrali špeciálny sprej a náter. Zatiaľ čo sprej pôsobí už na hotovú čarbanicu, náter predstavuje prevenciu. To síce vandalom celkom nezabráni v ich „vylepšovákoch“, ale aspoň eliminuje čas, ktorý petržalskí makači strávia pri náprave. Všetky nové smetné koše MADE IN PETRŽALKA sa tak už pýšia aj novým ochranným náterom.

Tiež pripomíname, že po novom sú koše určené aj na psie exkrementy, preto nemôžeme zabúdať ani „špecialistov“, ktorí kradnú vrecúška pre psíčkarov umiestnené v priľahlých držiakoch. Nie, tieto vrecká nie sú určené na detské desiate ani na balenie potravín. Slúžiť majú najmä našim chlpáčom, za ktorých ich majitelia poctivo platia dane mestskej časti. VIAC INFO o dani za psa nájdete TU .

 

Všetkých z vás, ktorí sa stanete svedkami vandalizmu opäť prosíme – pomôžte našej samospráve a zavolajte kolegov z Mestskej polície Bratislava alebo Polície Slovenskej republiky. V mene Miestneho úradu Petržalka a jeho makačov z údržby ĎAKUJEME, že neničíte náš spoločný majetok a robíte tak z Petržalky krajšie miesto pre život spolu s nami.

#petrzalkamaka

web od 2day