Pozrite si šiesty diel relácie Petržalský kompas

A zorientujte sa v novinkách na našom zelenom sídlisku. 

Petržalský kompas je relácia z dielne Miestneho úradu Petržalka, v ktorej vám už pol roka raz mesačne prinášame sumár najnovších udalostí z najväčšej samosprávy na Slovensku.

Akčný september bohatý na dianie nám priniesol množstvo udalostí, vďaka ktorým je ďalší diel relácie opäť nabitý zaujímavosťami, ktoré nesmiete premeškať.

V šiestej časti Petržalského kompasu budete môcť vďaka našej zvedavej kamere nahliadnuť do zákulisia vyhodnotenia prestížnej ankety Osobnosť Petržalky a navštíviť slávnostný galavečer pri príležitosti ich oceňovania. Zoznámte sa s ďalšími šiestimi menami, ktoré pomáhajú robiť život v Petržalke ľudskejším a krajším.

Október patrí našim skôr narodeným obyvateľom. Mesiac úcty k starším mestská časť spolu s kolegami z Kultúrnym zariadeniam Petržalky a Miestna knižnica Petržalka už 16. rokov oslavuje vďaka Petržalskému Seniorfestu.

Počas celého mesiaca si tak naši starkí a starké môžu vybrať z množstva zaujímavých podujatí všakovakého druhu. Od športových turnajov, odborných prednášok, divadelných i hudobných predstavení cez tvorivé dielne až po slávnostné ukončenie v podobe slávnych hitov Karola Duchoňa. Stačí len prísť a zabaviť sa. Napríklad už v sobotu 7. októbra na Jablkové hodovanie na Námestí republiky. VIAC INFO TU.

 

V jednej z našich reportáží nevynecháme ani predčasné parlamentné voľby, ktorými nielen Petržalka žila uplynulý víkend. Pre najväčšiu samosprávu sa vzhľadom na 95 volebných okrskov niesli v duchu pomerne náročných príprav. Zosúladiť vyše 600 členov okrskových komisií spolu so všetkými zákonnými náležitosťami nie je celkom jednoduchý oriešok.

Viac o prípravách, udalostiach sprevádzajúcich volebný deň, ale aj o samotnom výsledku verejného hlasovania povie vedúca referátu organizačných vecí Alžbeta Neuschlová.

V neposlednom rade si s vedúcim referátu statickej dopravy Andrejov Árvom priblížime aj jednotlivé zmeny, ktoré od 1. októbra priniesla takzvaná chodníková novela.

Chýbať, samozrejme nebudú ani krátke servisné správy venované rozšíreniu celomestskej parkovacej politiky PAAS, jesennému upratovaniu či kúpe prvých pozemkov samosprávy v okolí Veľkého Draždiaka, ktorú na 8. zasadnutí petržalského zastupiteľstva schválili miestni poslanci.

Prajeme vám príjemné sledovanie i počúvanie a ak máte nejaké návrhy na zlepšenie, dajte nám o nich vedieť na podnety@petrzalka.sk. ĎAKUJEME.

#petrzalskykompas

web od 2day