Pozrite si dvanásty diel Petržalského kompasu

A zorientujte sa v dianí na zelenom sídlisku.

Petržalský kompas je spravodajská relácia z dielne Miestneho úradu Petržalka, ktorú netreba bližšie predstavovať. Čo ale je potrebné predstaviť, sú témy a zaujímavosti, ktoré sú jeho súčasťou. Ani najnovší diel nesklamal a vďaka jeho obsahu veľmi rýchlo zistíte, kde je sever.

V 12. časti relácie sa hneď v úvode pozrieme na voňavú jarnú výsadbu, vďaka ktorej sa nám v katastri zazelenalo 70 nových drevín. Ako celý proces prebieha, od čoho závisí, ale aj to, ktoré druhy stromov pribudli, vám prezradí vedúci referátu životného prostredia Adrián Ševeček.

Od 4. marca do 3. apríla už tradične v Petržalke prebiehalo jarné pristavenie veľkokapacitných kontajnerov. Tie boli pristavované trikrát týždenne, vždy v pondelok, stredu a piatok od 12:00 do 18:00 v 84 lokalitách. Ako sme mali možnosť zistiť na vlastné oči, obyvatelia a obyvateľky neskrývali spokojnosť a veľkoobjemové kontajnery využili naplno. Presvedčte sa sami v reakcii zamestnanca petržalskej údržby.

Tretí mesiac v roku priniesol na zelenom sídlisku i uvítanie Petržalčiat v našom CC Centrum. Po prvý raz mohli rodičia využiť možnosť jednoduchej registrácie prostredníctvom NOVINKY v podobe online formulára. Ten spoločne s potrebnými info nájdete na našom webe PETRZALKA.sk//uvitanie-do-zivota.

Vzhľadom na veľký záujem, nové termíny na uvítanie detí do života pribudnú už čoskoro.

Keďže 28. marec ako každý rok patrí učiteľom, ich prácu si všíma aj mestská časť Bratislava-Petržalka. Pedagógov z verejných 27 materských a 11 základných škôl sme si uctili ocenením na slávnostnom podujatí v Dom kultúry Zrkadlový háj. Naprázdno neobišli ani pedagógovia nominovaní verejnosťou v kategórii „Učiteľ, na ktorého sa nezabúda“.

Sezónu dostihov zas úspešne odštartovalo petržalské Závodisko podujatím 51. jarná cena Petržalky, na ktorej sa zúčastnil i starosta najväčšieho sídliska Ján Hrčka. Ako potvrdil riaditeľ obľúbenej dostižky Marián Šurda, vstup do jubilejnej 50-tej sezóny sa vydaril na výbornú a fanúšikovia koní sa majú ešte naozaj na čo tešiť. Harmonogram podujatí nájdete TU.

V neposlednom rade si zhrnieme i ďalšie zaujímavé udalosti prostredníctvom krátkych servisných správ. Prajeme vám príjemné sledovanie i počúvanie, všetky doterajšie diely si môžete spätne pozrieť TU. A ak máte nejaké návrhy na zlepšenie, dajte nám o nich vedieť na podnety@petrzalka.sk alebo priamo do komentára pod týmto príspevkom. ĎAKUJEME.

#petrzalskykompas

web od 2day