Pozrite si siedmy diel Petržalského kompasu

Zorientujte sa v dianí na našom zelenom sídlisku.

Petržalský kompas je relácia z dielne Miestneho úradu Petržalka, v ktorej vám už vyše pol roka raz do mesiaca prinášame sumár najnovších udalostí z najväčšej samosprávy na Slovensku.

Farebný október bohatý na dianie nám priniesol množstvo udalostí, vďaka ktorým je ďalší diel relácie opäť nabitý zaujímavosťami, ktoré nesmiete premeškať.

Siedma časť Petržalského kompasu potvrdí, že najväčšia mestská časť sa drží svojho prívlastku – zelená. Nemalá zásluha na tom patrí zamestnancom údržby alias petržalským makačom, ktorí sa v uplynulom období postarali o zatrávnenie ďalšej časti brehu Veľkého Draždiaka, ale i Prokofievovej a Pankúchovej ulice. Nahliadnite vďaka našej zvedavej kamere do zákulisia celkových prác.

Ako sme vás nedávno informovali, Petržalka žije športom a podporuje ho po všetkých stránkach. Svedčí o tom aj výstavba novej multifunkčnej športovej haly na Pankúchovej, mimochodom prvej svojho druhu v našej samospráve. Ako stavba napreduje a čo nás ešte čaká, prezradí stavbyvedúci Pavol Chovanec.

Od polovice októbra v Petržalke prebieha veľké jesenné upratovanie formou pristavenia veľkokapacitných kontajnerov, ktoré potrvá do 15. novembra. Zamestnanci oddelenia správy verejných priestranstiev nám vyrozprávali, s akými reakciami obyvateľov a obyvateliek sa doteraz stretli a či je táto bezplatná služba verejnosťou vítaná.

 

 
 

S blížiacim sa zimným obdobím myslíme aj na ľudí bez domova. Naše kolegyne a kolegovia z oddelenia sociálnych vecí obzvlášť. Okrem viacerých krokov na zmiernenie jej dopadov prišli aj s novinkou, ktorá, veríme, pomôže práve tým, ktorí v živote nemali také šťastie a zostali na ulici.

A v neposlednom rade si zhrnieme i ďalšie zaujímavé udalosti prostredníctvom krátkych servisných správ. Prajeme vám príjemné sledovanie i počúvanie a ak máte nejaké návrhy na zlepšenie, dajte nám o nich vedieť na podnety@petrzalka.sk. ĎAKUJEME.

#petrzalskykompas

web od 2day