Pozrite si ôsmy diel Petržalského kompasu

A zorientujte sa v dianí na našom zelenom sídlisku.

Petržalský kompas je relácia z dielne Miestneho úradu Petržalka, v ktorej vám mesačne prinášame sumár najnovších udalostí z najväčšej samosprávy na Slovensku.

Chladný november bohatý na dianie nám priniesol množstvo okamihov, vďaka ktorým je ďalší diel relácie opäť nabitý zaujímavosťami, ktoré nesmiete premeškať.

Ôsmu časť Petržalského kompasu odštartuje jedno z najkrajších podujatí VIANOČNÁ PETRŽALKA 2023. Pozrite sa spolu s nami na to, ako to 25. novembra za účasti Kataríny Knechtovej a umeleckej skupiny Inspinia vyzeralo na Námestí republiky.

Samozrejme, nezabúdame ani na rozsvietenie najkrajšej ozdoby trhov – vianočného stromčeka, ktorý zažiaril pod vedením starostu Petržalky Jána Hrčku a jeho pravej ruky Ivety Jančokovej. Práve vicestarostka nám v reportáži porozpráva viac z jeho zákulisia, ale aj o ďalšom programe, ktorý nás bude tešiť až do 20. decembra.

Nielen na Námestí republiky to žije. Veľké veci sa dejú aj v exteriéri a interiéri budovy Centrum Technopol, kde sídli aj petržalský miestny úrad. Zatiaľ čo vonku pribudlo päť 10-metrov vysokých stožiarov s novými zástavami, vo vnútri vám zase poslúžia nové turnikety.

Ste zvedaví, kde sa tieto myšlienky zrodili a aký je ich zámer? Potom nevynechajte reportáž so šéfom referátu komunikácie Jozefom Rybárom či Martinom Bodickým z referátu informačných technológií.

Na najväčšom sídlisku sa nám sfarebnieva. Môže za to Martin Kleibl z OZ Konduktor Petržalka, ktorý spolu s ďalšími dobrovoľníkmi oživil v poradí druhú monumentálnu maľbu, tentokrát z dielne Jána Ilavského.

Reč je o Námestí hraničiarov, kde bytový dom opäť spieva svoju mierovú pieseň. Bojovníci za záchranu umenia v Petržalke svojím nezištným činom vdýchli život v poradí druhému z ôsmich monumentálnych diel a so svojimi plánmi zďaleka nekončia. VIAC INFO vám ponúkne náš zvedavý objektív.

Sledovanie našej relácie môžete ukončiť cestou do Petržalskej plavárne, kde na vás čaká zaslúžený relax. A to nielen v podobe čľapotania v bazénoch či saunovania, ale po novom už aj vďaka príjemným masážam.

Zverte sa do rúk našich odborníčok a nechajte svoje telo dôkladne hýčkať. VIAC INFO aj na PETRZALKA.sk/plavaren.

A v neposlednom rade si zhrnieme i ďalšie zaujímavé udalosti prostredníctvom krátkych servisných správ. Prajeme vám príjemné sledovanie i počúvanie a ak máte nejaké návrhy na zlepšenie, dajte nám o nich vedieť na podnety@petrzalka.sk.

#petrzalskykompas

web od 2day