Pozrite si druhý diel Petržalského kompasu a zorientujte sa v novinkách na našom zelenom sídlisku

Nepremeškajte druhý diel novej spravodajskej relácie.

Petržalský kompas je nová relácia z dielne Miestneho úradu Petržalka, v ktorej vám raz mesačne budeme pravidelne prinášať sumár najnovších udalostí z najväčšej samosprávy na Slovensku. Ani sme sa nenazdali a už sme späť s jeho ďalším dielom opäť nabitým zaujímavosťami, ktoré nesmiete premeškať.

V druhej časti Petržalského kompasu sa okrem iného dozviete aj to, ako sme na Deň detí v areáli našej Základnej školy Gessayova slávnostne otvorili nový bežecký ovál v hodnote vyše 256 000 EUR. Jeho dĺžka 200 metrov a štyri dráhy potešia nejedného žiaka či fanúšika bežeckých športov.

Popularite sa teší aj ďalšie z 55 verejných detských ihrísk. Konkrétne na Haanovej ulici, ktorého revitalizácia sa vyšplhala na 120-tisíc EUR. Okrem novučičkých herných prvkov, pieskoviska či lavičiek i košov MADE IN PETRŽALKA sa malí i veľkí môžu tešiť aj na jeho slávnostné otvorenie. VIAC INFO o tejto veľkolepej udalosti prinesieme už čoskoro.

A v novinkách pokračujeme. Okrem športovcov a detí sme popri našich prácach v relácii mysleli aj na milovníkov slnenia a kúpania v petržalskom mori. Pre zlepšenie komfortu na Veľkom Draždiaku preto chlapi z údržby alias petržalskí makači vynovili prezliekacie kabínky i nasadili nový trávnik.

Pripomenieme tiež, že v utorok 6. júna sa uskutoční už 19. ročník Petržalská kvapka krvi, ktorý pravidelne pripravujeme v spolupráci s Národná transfúzna služba. Registrujte sa ešte dnes a darujte kúsok seba tým, ktorí to naozaj potrebujú.

V neposlednom rade si posvietime aj na blížiacu sa Petržalskú letnú univerzitu seniorov.

Jej piaty ročník tradične organizuje mestská časť Bratislava-Petržalka v spolupráci s Ekonomickou univerzitou Bratislava.

Začíname už v júli a jej súčasťou môžete byť aj vy, milí skôr narodení Petržalčania a Petržalčanky. Stačí sa do piatka 30. JÚNA zaregistrovať prostredníctvom ONLINE FORMULÁRA alebo osobne v Petržalskej klubovni aktívnych seniorov, v podateľni miestneho úradu, prípadne na vrátnici Ekonomickej univerzity.

Záver Petržalského kompasu bude opäť patriť krátkym, takzvaným servisným správam, ktoré skrátka nesmiete prehliadnuť.

V nich sa napríklad dozviete, akú sú ďalšie mená účinkujúcich na najväčšom petržalskom festivale DNI PETRŽALKY 2023.

Prajeme vám príjemné sledovanie a ak máte nejaké návrhy na zlepšenie, dajte nám o nich vedieť na podnety@petrzalka.sk alebo priamo do komentára pod týmto príspevkom. ĎAKUJEME.

#petrzalskykompas

web od 2day